Debat

Genlæs debatten om lejeloven

DEBAT: Den seneste tid har boligdebatten sat fokus på den moderniserede lejelov. Genlæs alle indlæggene her.

Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Den seneste tid har et skarpt panel på syv debattører diskuteret den moderniserede lejelov. Mød debatpanelet og læs eller genlæs alle indlæggene her.

ED: Lejeloven – kursen skal lægges om

DEBAT: Som en del af lejelovsforliget skal de to boliglejelove skrives sammen. Med sammenskrivningen har vi endelig en mulighed for at få et nutidigt og forståeligt regelsæt, som understøtter udviklingen i samfundet, skriver John R. Frederiksen, formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Bragt 6. maj - læs indlægget her

Fakta
Boligdebatten på Altinget: by og bolig har til formål at fokusere og styrke den boligpolitiske debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget: by og bolig derfor eksperter, politikere, erhvervslivet og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og problemstillinger inden for boligområdet.

Boligdebatten har i de sidste par måneder diskuteret den moderniserede lejelov.
Efter lejeloven nu er vedtaget i en moderniseret udgave, er mange års tovtrækkeri om loven afsluttet. Men det åbner også for ændringer af loven, som kan tippe balancen mellem udlejere og lejere.

Altinget har bedt en række organisationer og eksperter om at foreslå hvor og hvordan der skal tippes. Læs eller genlæs alle debatindlæggene her.

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten.

Send dit indlæg til [email protected]


-----------------

Boligadvokater: Ingen redningskrans til private boligejere

DEBAT: Det politiske mod svigtede, og private boligejere fik ikke fået deres retsstilling forbedret med forliget om modernisering af lejelovgivningen. Nu må de vente, til forliget tages op igen om to år. Det skriver Jan Schøtt-Petersen, advokat, formand for Danske BOLIGadvokater.

Bragt 6. maj - læs indlægget her

------------------

Fritidshusejerne: Lejeloven har plads til forbedringer

DEBAT: Landsforeningen har opnået, at lejere af sommerhuse nu også er beskyttet ved lov, men lejeloven mangler stadig en række præciseringer. Det skriver Jan Howardy, formand for Fritidshusejernes Landsforening.

Bragt 13. maj - læs indlægget her

------------------

Lejerforeningen: Ny lejelov løser ikke grundlæggende problemer

DEBAT: Ændringen i lejelovgivningen bliver fremstillet som en stor og gennemgribende oprydning. Det forholder sig desværre anderledes, for man er gået uden om de helt grundlæggende udfordringer, skriver Henrik Stougaard, landssekretær i Danmarks Lejerforeninger.

Bragt 13. maj - læs indlægget her

------------------

LLO: Lejeloven – kursen skal fastholdes

Debat: Lejelovsforliget fra juni 2014 er nu blevet til en lejelov vedtaget af et bredt flertal i Folketinget. Denne kurs skal holdes, for det giver ro og tryghed for lejere og udlejere, skriver Helene Toxværd, formand for Lejernes LO.

Bragt 13. maj - læs indlægget her

------------------

Boligadvokater: Det private lejemarked kalder på deregulering

DEBAT: Sammenskrivningen af levelovgivningen vil næppe føre til harmoni på lejeområdet, mener Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater, der i stedet foreslår forbedringer inden for rammerne af lejelovsforliget.

Bragt 20. maj - læs indlægget her

------------------

ED: Lejelovsforliget har ingen vindere

DEBAT: Både lejere og udlejere taber med det nye lejelovsforlig, der ikke lever op til sit formål om en forenkling, skriver Torben Christensen, direktør for Ejendomsforeningen Danmark.

Bragt 20. maj - læs indlægget her

-------------------

LLO: Udlejere ansvarlige for lejelovenes kompleksitet

DEBAT: Lejelovenes kompleksitet skyldes knopskydning, og ansvaret er ene og alene udlejernes. De udnytter huller i lejelovene, hvilket tvinger lovgiverne til at lappe hullerne med ny lovgivning, skriver direktør for Lejernes LO, Claus Højte.

Bragt 3. juni - læs indlægget her

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00