Ny temadebat: Skal kommunerne gøre mere for at nedbringe bygningsmassens klimapåvirkning?

Skal kommunerne tage teten og stille krav til byggeriers CO2-aftryk? Eller børn den slags klimatiltag alene være et nationalt anliggende? Det spørger vi om i en ny temadebat på Altinget By og Bolig.

Skal kommunerne stille krav til, hvilke materialer der anvendes i nybyggeriet i nye
lokalplansområder, som Klimarådet foreslår? Det er ét af de spørgsmål, der skal diskuteres i en ny temadebat på Altinget By og Bolig.
Skal kommunerne stille krav til, hvilke materialer der anvendes i nybyggeriet i nye lokalplansområder, som Klimarådet foreslår? Det er ét af de spørgsmål, der skal diskuteres i en ny temadebat på Altinget By og Bolig.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Andreas Esbjørnsen

30 procent af Danmarks CO2-udledninger stammer fra bygninger, men spørgsmålet er, om kommunerne kan og bør gøre mere for at nedbringe denne CO2-udledning?

Temadebat

I Altingets temadebatter deltager en række aktører, som skriver debatindlæg om aktuelle emner. Alle indlæg er alene udtryk for skribenternes holdning, og indlæg i Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Vil du bidrage til debatten? Skriv til [email protected] for at høre om mulighederne.

Klimarådet mener, at kommunerne bør stille krav til, hvilke materialer der anvendes i nybyggeriet i nye lokalplansområder.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00