Debat

TV-debat: Giv de unge muligheder i uddannelsessystemet, ikke besparelser

TV-DEBAT: Besparelserne rammer folkeskolen, ungdomsuddannelserne og universiteterne, de rammer kort sagt ungdommen. Fortsætter det, går det ud over vores generation. Vi bør uddanne godt, ikke kun hurtigt, siger Yasmin El Youssef.

Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dagens debattør i Altinget: civilsamfunds nye ungdomsdebat er Yasmin El Youssef.

Yasmin er 16 år og går til dagligt på teknisk gymnasium i Nykøbing Falster. Hun har igennem de sidste år overværet besparelserne ramme uddannelsessystemet, først folkeskolen, hvor ressourcerne til censorer blev beskåret, og senere på HTX, hvor en lærer blev fyret, fordi gymnasiet skulle spare to procent. 

”Besparelserne i uddannelsessystemet giver ikke nogen mening. Samfundet burde være interesseret i, at vi fik de bedste forhold, så samfundet fik de bedst uddannede. Vi er fremtiden," siger Yasmin.

Fart fylder for meget i uddannelsessystemet, og Yasmin mener, at man i større grad burde sørge for at finde frem til elevernes talenter og udvikle dem. Yasmins egen helt store interesse er matematik. Interessen opstod lidt spontant, men mange Youtube-videoer senere er det blevet hendes hobby. Udover at undervise andre i det var hun forleden med til arrangere fejringen af den internationale pi-dag.

Er du under 20 år, og ønsker du at være med i debatten? Lav en video på maks. to minutter, hvor du fortæller, hvad du vil ændre, og hvordan du vil gøre det. Send det til [email protected].

Altinget: civilsamfund

”Jeg mener faktisk, at vi bliver nødt til at hjælpe og motivere de unge. De skal finde ud af, hvad de brænder for, og så skal de have mulighed for at udvikle sig inden for det felt,” siger Yasmin.

Generelt mener Yasmin, at pengene burde strømme til uddannelsessystemet og ikke det omvendte.

”Jeg håber, at der er nogen, der hører mit budskab og gør noget for at ændre forholdene. Det gælder både i folkeskolen og ungdomsuddannelser, og faktisk mener jeg også, at uddannelsesloftet er med til at presse de unge. Ingen i en alder af 18 år ved, hvad de vil lave resten af livet. Giv dem muligheder, ikke besparelser," siger Yasmin.

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Vi stiller kun to krav: Du skal være under 20 år, og du skal selv filme dit indlæg. Videoen må vare maksimalt to minutter og skal sendes til [email protected].

Dokumentation

Yasmis El Yousset er en del af Ungdommens Røde Kors og TrygFondens fotoudstilling "Ude på noget", som portrætterer engagerede unge fra Sydhavsøerne. Man kan læse mere om udstillingen her


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00