Debat

TV-debat: Det skal være nemmere at være LGBT-person i Danmark

TV-DEBAT: Engang var Danmark forrest på LGBT-området i Europa, men vi sakker bagud. Uvished og hatecrimes gør livet svært for LGBT-personer, og vi bør gøre mere for at informere og beskytte LGBT-personer. Vi skal tilbage som foregangsland i Europa, siger Charlie Hanghøj.

Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dagens debattør i Altinget: civilsamfunds nye ungdomsdebat er Charlie Hanghøj.

18-årige Charlie Hanghøj er transkønnet og sætter i sit debatindlæg fokus på, hvor svært det er at være ung LGBT-person i Danmark.

”Som ung transkønnet har jeg oplevet rigtig meget modstand på grund af en kæmpe uvished. Folk har simpelthen ikke vidst, hvad de møder, når de møder mig. Jeg tror på, at den her modstand kan bekæmpes med viden,” siger dagens debattør.

Budskabet er klart: Det skal være nemmere at være LGBT-person i Danmark, specielt ung LGBT-person. Det kan ifølge Charlie blandt andet gøres ved, at man i både folkeskolen og på ungdomsuddannelserne afsætter noget af seksualundervisning til at snakke om LGBT. Både hvad det helt konkret er, og hvor man kan få mere at vide. 

Er du under 20 år, og ønsker du at være med i debatten? Lav en video på maksimalt to minutter, hvor du fortæller, hvad du vil ændre, og hvordan du vil gøre det. Send det til [email protected].

Altinget: civilsamfund

"Seksualundervisning er håbløst gammeldags. Jeg måtte selv bruge internettet for at finde information, og det burde ikke være nødvendigt. I forbindelse med seksualundervisning på mit gymnasie var der en række workshops, der var blandt andet være en om sexisme i nattelivet, og her synes jeg, at det ville være naturligt, hvis der var en, der omhandlede LGBT. Både om LGBT, kønsidentitet og hvordan to af samme køn kan have sikker sex,” siger Charlie.

Engang var Danmark førende i Europa på LGBT-området, men vi er stille og roligt begyndt at sakke bagud, og det er beklageligt, synes Charlie. 

"Vi bør være forrest på LGBT-området og et foregangsland for resten af Europa." 

Charlie håber, at hans debatindlæg vil nå bredt ud, så LGBT-området kan blive sat på dagsordenen og ikke blive tysset væk.

"Jeg håber, at både unge mennesker og politikere kommer til at se indlægget. De unge skal skabe fremtiden, så det er vigtigt, at de hører om de problemer, som LGBT-personer har. Politikere, fordi de forhåbentlig kan være med til at gøre det nemmere at være LGBT-person i Danmark,” siger Charlie.
 

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Vi stiller kun to krav: Du skal være under 20 år, og du skal selv filme dit indlæg. Videoen må vare maksimalt to minutter og skal sendes til [email protected].

Dokumentation

Altinget: civilsamfund danner i den kommende tid rammen om en videodebat, hvor unge fortæller, hvad de gerne vil ændre ved samfundet. Debatindlæggene er korte videoklip, hvor de unge fortæller, hvad og hvordan de vil ændre samfundet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00