Debat

TV-debat: LGBT+ skal i pensum

TVDEBAT: Skolerne skal undervise om LGBT+ og have undervisningsmateriale, hvor LGBT+-personer er repræsenteret. På den måde får unge LGBT+-personer nogen at spejle sig i, og som samfund bliver vi mere inkluderende, siger Louise Ladegaard.

Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dagens debattør i Altinget: civilsamfunds ungdomsdebat er Louise Ladegaard.

Louise Ladegaard bruger sin tid på at være bestyrelsesmedlem i LGBT+ Ungdom, fundraising for Anima og poetry slam. Sidstnævnte er tydeligt at se i hendes indlæg, hvor hun på vers opfordrer til, at danske skoler åbner op og giver LGBT-personer en plads i undervisningen.

"Alle de historier, som vi hører om i folkeskolen, de handler om fuldstændig det samme. Det handler om heteroseksuelle, der passer ind i vores normer for køn, og det mener vi, at vi skal have lavet om," siger Louise Ladegaard.

Ifølge Louise er undervisningsmaterialet i folkeskolerne gennemsyret af heteronormativitet, hvor personer, der bryder med normerne, glemmes. Det handler om at fortælle de historier, der ikke normalt får lov at blive hørt, mener dagens debattør.

Er du under 20 år, og ønsker du at være med i debatten? Lav en video på maksimalt to minutter, hvor du fortæller, hvad du vil ændre, og hvordan du vil gøre det. Send det til [email protected]


Altinget: civilsamfund

Eleverne skal også læse bøger, hvor Stine bliver forelsket i Trine, og Alex hverken er en dreng eller en pige. Ved at sætte mere fokus på LGBT+-personer vil unge LGBT+-personer få noget at spejle sig i, og andre vil blive opmærksomme på, at der er en usynlig gruppe mennesker, der ikke passer ind i, hvad mange synes er ”normalt”, siger Louise Ladegaard.

Louise gik selv igennem den danske folkeskole uden at få det mindste at vide om LGBT+.

"Det er problematisk, fordi det bliver meget op til enkelte selv at finde information. Unge LGBT+-personer kan føle sig alene og tro, at man overhovedet ikke passer ind, fordi der ingen er at spejle sig i,” siger Louise.

Poetryslammeren håber, at hendes indlæg kan være med til at sætte gang i debatten.

”Det ville være fedt, hvis videoen kunne føre til, at vi fik ændret på vores praksis i folkeskolen, og at mit indslag kan få lærere til at reflektere over deres undervisningsmateriale og -metoder. Men vigtigst af alt er det afgørende, at der stilles krav fra politisk hold: I LGBT+ Ungdom mener vi, at det skal være obligatorisk for alle landets grundskoler at have LGBT+-repræsentation i deres materialer,” siger Louise.

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Vi stiller kun to krav: Du skal være under 20 år, og du skal selv filme dit indlæg. Videoen må vare maksimalt to minutter og skal sendes til [email protected].

Dokumentation

Altinget: civilsamfund danner i den kommende tid rammen om en videodebat, hvor unge fortæller, hvad de gerne vil ændre ved samfundet. Debatindlæggene er korte videoklip, hvor de unge fortæller, hvad og hvordan de vil ændre samfundet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00