Debat

TV-debat: Du skal også tage ansvar for vores miljø

TV-DEBAT: Jeg ville ønske, at vi tog mere ansvar for miljøet. Vi forbruger og forbruger uden at passe på jorden. At leve miljøvenligt i dag behøver ikke at være et stenalderliv. Det er de små ting, der gør en kæmpe forskel i det lange løb, siger Sarah Jørgensen.

Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dagens debattør i Altinget: civilsamfunds nye ungdomsdebat er Sarah Jørgensen.

Sarah er 19 år og går til dagligt i 3. g. på Mulernes Legatskole i Odense. Hun bruger døgnets lyse timer udendørs som KFUM-spejder og -leder, og hun har derfor første banket til danskernes, ifølge hende, dårlige evner til at passe på miljøet.

"Jeg er ked af, at vi ikke tager mere ansvar for miljøet. Jeg bruger rigtig mange timer udendørs og kan se, hvor dårlige vi er ved naturen. Jeg kan se, hvor meget vi smider ud, og hvor lidt der bliver genbrugt," siger dagens debattør.

Miljøkampen er ikke bare for de få. Det er for alle, mener Sarah og siger, at man starter med at udskifte miljøskadelige produkter og være bedre til genbruge.

Er du under 20 år, og ønsker du at være med i debatten? Lav en video på maks. to minutter, hvor du fortæller, hvad du vil ændre, og hvordan du vil gøre det. Send det til [email protected]

Altinget: civilsamfund

”Alle har et medansvar – både for dem selv og de kommende generationer. Jeg har selv en bil, så det handler ikke om, at vi er totalt miljørene, men man bør være opmærksom på sine valg. Små ting betyder noget, specielt hvis alle gør det,” siger Sarah.

Sarah ser dog tegn på, at vi nok bliver mere og mere klimabevidste. Senest har Føtex stoppet salget af plastikbestik, og Netto har indført pant på sine plastikposer.

”Mit budskab om at passe på miljøet går ud til alle, men måske særligt unge. De er et godt sted at starte, da de skal være her lang tid endnu og måske endnu ikke er omfattet af masse-forbruget på samme måde som ældre,” siger Sarah.

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Vi stiller kun to krav: Du skal være under 20, og du skal selv filme dit indlæg. Videoen må vare maksimalt to minutter og skal sendes til [email protected].

Dokumentation

Altinget: civilsamfund danner i den kommende tid rammen om en videodebat, hvor unge fortæller, hvad de gerne vil ændre ved samfundet. Debatindlæggene er korte videoklip, hvor de unge fortæller, hvad og hvordan de vil ændre samfundet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00