Debat

TV-debat: Klimaforandringer er den største trussel i dag

TV-DEBAT: Klimaforandringer er den største trussel i dag, og jeg mener, at det er på tide, at vi gør noget ved dem i stedet for blot at debattere og diskutere dem. Forandringerne kommer til at ramme de næste generationer, siger Gustav Aagaard.

Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dagens debattør i Altinget: civilsamfunds nye ungdomsdebat er Gustav Aagaard.

Gustav Aagaard er 17 år og går til daglig på Hjørring Gymnasium, men skifter efter sommerferien til et internationalt gymnasium i Freiburg. Her har han valgt at følge en række fag, hvis omdrejningspunkt er miljø- og klimapolitik. Ikke overraskende er klimaforandringerne også omdrejningspunktet i Gustavs debatindlæg.

"Vi går en tid i møde, hvor de valg, vi tager, kommer til at have indflydelse på de næste mange generationer. Det er tid til, at politikerne begynder at gøre noget ved klimaforandringer i stedet for blot at snakke om dem," siger Gustav.

Han følger løbende med i særligt debatten om miljø- og velfærdspolitik, men har aldrig selv overvejet at melde sig ind i et parti, da "man bliver for låst af det". Alligevel håber den unge nordjyde, at nogen af "de låste" vil se debatindlægget og sætte gang i nogen egentlige tiltag.

Er du under 20 år, og ønsker du at være med i debatten? Lav en video på maks. 2 minutter, hvor du fortæller, hvad du vil ændre, og hvordan du vil gøre det. Send det til [email protected].

Altinget: civilsamfund

”Jeg håber, at nogen af politikerne i Folketinget ser min video. Hvis jeg kunne, ville jeg sige præcis de samme ting til Lars Løkke, hvis jeg mødte ham i person. Generelt håber jeg, at jeg kan vække nogen af de personer, som har noget indflydelse,” siger Gustav.

Kunne han vælge frit, hvad der skulle stå på hans visitkort lige nu, ville han nok vælge diplomat.

"Hvis ikke jeg kan blive ambassadør, så vil jeg nok vælge politiker, så jeg ville have mulighed for at gøre en forskel for miljøet."

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Vi stiller kun to krav: Du skal være under 20, og du skal selv filme dit indlæg. Videoen må vare maksimalt to minutter og skal sendes til [email protected].

Dokumentation

Altinget: civilsamfund danner i den kommende tid rammen om en videodebat, hvor unge fortæller, hvad de gerne vil ændre ved samfundet. Debatindlæggene er korte videoklip, hvor de unge fortæller, hvad og hvordan de vil ændre samfundet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00