Debat

TV-debat: Skolesystemet skal fokusere på den enkelte elev

TVDEBAT: Jeg ville ønske, at der var meget mere fokus på den enkelte elev og dens ønsker og interesser i vores skolesystem. Tiden er løbet fra udenadslære, og det er på tide, at skolen fokuserer på den enkeltes interesser og hjælper dem med at udvikle evner indenfor området, siger Anastasia Elkjær.

Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dagens debattør i Altinget: civilsamfunds nye ungdomsdebat er Anastasia Elkjær.

Anastasia er 19 år og selvstændig kunstner og coach. I 7. klasse besluttede hun sig for at gå over til hjemmeundervisning, fordi hun følte, at hun spildte tiden og ikke fik mulighed for at dyrke sine talenter inden for fotografi og maleri.

I sit debatindlæg slår Anastasia til lyd for, at skolesystemet bliver bedre til at fokusere på den enkelte elevs interesser og giver denne mulighed for at eksperimentere og udvikle.

”Jeg tror, at der går rigtig mange talenter tabt, fordi vi i folkeskolen og den efterfølgende uddannelse fokuserer på udenadslære, som de unge ikke ved, hvad de skal bruge til. Resultatet er, at de unge bliver kørt trætte, mister energien og i sidste ende ikke ved, hvad de skal uddanne sig til.”

Er du under 20 år, og ønsker du at være med i debatten? Lav en video på maks. to minutter, hvor du fortæller, hvad du vil ændre, og hvordan du vil gøre det. Send det til [email protected].

Altinget: civilsamfund

Anastasia har ikke taget den lige vej i uddannelsessystemet, efter to års hjemmeundervisning valgte hun at fokusere på sine interesser fotografi og maleri, og hun regner ikke med at skulle i gymnasiet. Hun håber, at debatindlægget kan vise andre, at man ikke behøver at tage den samme vej som alle andre, og så håber hun, at politikerne kan blive inspireret til ændre skolesystemet.

”Skolesystemet er ikke sådan at forandre, men jeg synes, at det er vigtigt at fortælle, at hamsterhjulet altså dræner folk for energi og kreativitet. Skolen skal enten give de unge mere fritid til at dyrke deres interesse eller bruge skoletimer på, at de unge kan eksperimentere og udvikle sig indenfor hver deres interesseområde,” siger Anastasia.

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Vi stiller kun to krav: Du skal være under 20, og du skal selv filme dit indlæg. Videoen må vare maksimalt to minutter og skal sendes til [email protected].

Dokumentation

Altinget: civilsamfund danner i den kommende tid rammen om en videodebat, hvor unge fortæller, hvad de gerne vil ændre ved samfundet. Debatindlæggene er korte videoklip, hvor de unge fortæller, hvad og hvordan de vil ændre samfundet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00