Debat

TV-debat: Stop uddannelsessnobberiet!

TV-DEBAT: Der hersker uddannelsessnobberi i Danmark, hvor det ikke er lige så fint at tage en erhvervsuddannelse som en gymnasial. Det er på tide, at vi stopper med uddanne skævt og får balance i vores uddannelsessystem, siger Carl Emil Lind Christensen.

Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dagens debattør i Altinget: civilsamfunds nye ungdomsdebat er Carl Emil Lind Christensen.

Carl Emil er 19 år og går til dagligt i 3. g. på Ordrup Gymnasium. Carl Emil har i sit debatindlæg valgt at fokusere på uddannelsessnobberiet. Snobberiet gør, der gør, at man ser ned på erhvervsuddannelserne.

”Jeg havde selv tænkt mig at læse en EUX-uddannelse. Da jeg sagde det til min vejleder, fik jeg at vide, at det var spild af mine gode karakterer at tage en EUX. Diskursen er, at det er de kloge, som tager gymnasiet, mens de mindre kloge tager andre uddannelser, og det, synes jeg, er problematisk," siger Carl Emil.

Han endte selv med at tage gymnasiet, og han føler, at han selv er offer for et uddannelsessystem, som nedprioriterer de praktiske fag, mens de boglige fag fylder for meget.

Er du under 20 år, og ønsker du at være med i debatten? Lav en video på maks. to minutter, hvor du fortæller, hvad du vil ændre, og hvordan du vil gøre det. Send det til [email protected]

Altinget: civilsamfund

"Jeg har to anker mod den måde, systemet foregår på i dag. Først og fremmest bør de praktiske fag få en større rolle. Hvorfor skulle en projektopgave ikke kunne være et praktisk projekt i sløjd? For det andet synes jeg, at uddannelsesvejledningen i folkeskolen er under al kritik, flere steder er det kun dem, der ikke bliver erklæret uddannelsesparate, der får tilbudt vejledning," siger dagens debattør.

I sin fritid er Carl Emil medlem af Socialdemokratisk Ungdoms hovedbestyrelse, og han har igennem sit politiske virke prøvet at sætte mere spot på uddannelsessnobberiet i Danmark. Han mener, at problemet med uddannelsessnobberiet både er problematisk for den enkelte, men også for hele vores samfund.

"Vi bliver nødt til at erkende, at vi ikke kun har brug for kloge hoveder oppe på kontorerne, men også kloge hoveder med dygtige hænder på arbejds- og byggepladserne. Gør vi ikke noget, kommer vi til at mangle 30.000 faguddannede i 2020," siger Carl Emil.

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Vi stiller kun to krav: Du skal være under 20, og du skal selv filme dit indlæg. Videoen må vare maksimalt to minutter og skal sendes til [email protected].

Dokumentation

Altinget: civilsamfund danner i den kommende tid rammen om en videodebat, hvor unge fortæller, hvad de gerne vil ændre ved samfundet. Debatindlæggene er korte videoklip, hvor de unge fortæller, hvad og hvordan de vil ændre samfundet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00