Debat

TV-debat: Stræben efter det perfekte presser unge

TVDEBAT: Lige nu er der et kæmpe pres på unge mennesker. Vi skal præstere så godt, vi kan, vi skal se så godt ud, som vi kan, og vi skal have så mange likes som muligt. Unge skal lære, at de ikke skal være perfekte til alt, siger Anton Vejby.

Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dagens debattør i Altinget: civilsamfunds nye ungdomsdebat er Anton Vejby.

Anton Vejby er 15 år og i gang med sit sidste år på Skolegades Skole i Brønderslev. I sit indspark til ungdomsdebatten på Altinget: civilsamfund efterlyser Anton et opgør med den evige higen efter det perfekte.

”Unge går hele tiden efter det perfekte – flest likes på Instagram, de højeste karakterer i skolen og valget af den perfekte uddannelse. Jeg savner en ro, hvor de unge sætter sig ned og spørger sig selv om, hvorfor de hele tiden jagter det perfekte,” siger Anton.

Dagens debattør er netop stoppet som bestyrelsesmedlem i Danske Skoleelever, og efter efterårsferien starter han på Brønderslevs Gymnasium. På trods af sin store interesse for politik har han valgt en naturvidenskabelig linje, i håbet om at det kan give et godt job, og at han så kan bruge fritiden på politik. 

Er du under 20 år, og ønsker du at være med i debatten? Lav en video på maks. to minutter, hvor du fortæller, hvad du vil ændre, og hvordan du vil gøre det. Send det til [email protected].

Altinget: civilsamfund

”Min opsang skal jeg også selv lytte til. Jeg er det, man kan kalde en 12-talsdreng, og jeg skal selv lære at slappe af. Det er ikke verdens undergang at få 7,” siger Anton.

Specielt de voksne bør være bedre til at italesætte, at unge mennesker ikke skal gå op i limningen for at få det perfekte, mener Anton.

”Der er alt for lidt fokus på den her stræben efter det perfekte fra de voksnes side. Hvis man ikke italesætter det, mens de unge er unge, så vil de igennem hele livet storme afsted i håbet om at opnå det perfekte uden at nyde livet. Mit indlæg er til både voksne og unge, fordi det er vigtigt, at vi får talt om den her mentalitet,” siger Anton.

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Vi stiller kun to krav: Du skal være under 20, og du skal selv filme dit indlæg. Videoen må vare maksimalt to minutter og skal sendes til [email protected].

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00