Debat

TV-debat: Unge skal have mere indflydelse i samfundet

TV-DEBAT: Hvis jeg kunne ændre en ting, så skulle være, at vi unge havde mere indflydelse i samfundet. Vi hører hele tiden, at vi unge er fremtiden, og det er vi, men vi er også nutiden, siger Sarah Gruszov Bærentzen.

Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dagens debattør i Altinget: civilsamfunds nye ungdomsdebat er Sarah Gruszov Bærentzen.

Sarah Gruszov Bærentzen er 15 år og går til dagligt i niende klasse på Ådalens Privatskole i Ishøj. Når hun har fri fra skole, bruger hun enten tiden på sit engagement i Danske Skoleelever, dans eller som frivillig i et UNICEF advisory board. Sarah har i sit videoindlæg valgt at fokusere på unge under 18 års indflydelse i samfundet.

”Jeg har valgt at deltage i debatten for at give unge en stemme, så jeg håber, at min video kan være med til at få flere unge mennesker til at engagere sig. For det er jo en slags opråb til dem,” siger Sarah.

Når niende klasse er færdiggjort, har Sarah planlagt at gå efter formandsposten i Danske Skoleelever. Indtil videre er Sarah den eneste opstillede kandidat til formandsposten, så alt tyder på, at Sarah bliver ny formand for Danske Skoleelever

Er du under 20 år, og ønsker du at være med i debatten? Lav en video på maks. 2 minutter, hvor du fortæller, hvad du vil ændre, og hvordan du vil gøre det. Send det til 

Altinget: civilsamfund

Hun har igennem de seneste to år været en del af bestyrelsen. Arbejdet i Danske Skoleelever ser hun som en mulighed for at kæmpe for unge under 18 års mulighed for indflydelse i samfundet og samtidig sikre gode forhold til landets grundskoler.

Hvad planerne er på længere sigt, er mere usikre, men kan dagens debattør vælge frit på alle hylder, så er drømmejobbet generalsekretærposten i FN.

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Vi stiller kun to krav: Du skal være under 20, og du skal selv filme dit indlæg. Videoen må vare maksimalt to minutter og skal sendes til [email protected].

Dokumentation

Altinget: civilsamfund danner i den kommende tid rammen om en videodebat, hvor unge fortæller, hvad de gerne vil ændre ved samfundet. Debatindlæggene er korte videoklip, hvor de unge fortæller, hvad og hvordan de vil ændre samfundet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00