Videodebat: Frihed under eget ansvar

DE UHØRTE: Undervisere og politikere skal bare stole på, at man godt selv kan finde ud af at komme til tiden og lave sine lektier, siger produktionsskoleelev Aske i dette afsnit af De Uhørte. 

Benedicte Gjerding Dahlberg

Den næste uhørte stemme i rækken tilhører produktionsskoleelev Aske, der blandt andet har et ønske om større fleksibilitet på ungdomsuddannelserne.

Han oplever, at unge mennesker, der har udfordringer med at gå i skole, bliver modarbejdet på institutionerne i stedet for at få den nødvendige støtte.

"I stedet for at løsne op omkring unge mennesker, der har problemer med at komme i skole eller problemer med at lave lektier, hvis man er ordblind eller talblind eller sådan noget, så på gymnasier og på HF og på alle de andre, der bliver grebet bare strammet mere og mere og mere," siger Aske og fortsætter:

"Det gør, at man får mindre og mindre lyst, og man føler, at den indsats, man gør, ikke vil gøre nogen forskel."

Hvis man ikke føler, at man bliver stolet på, så er det sjældent, at man rent faktisk har lyst til at gøre en indsats.

Aske
Produktionsskoleelev

Derudover opfordrer Aske politikerne til at udvise tillid til de unge mennesker og lovgive efter devisen "frihed under ansvar".

"Det handler meget om frihed under eget ansvar. De mennesker, der kommer på ungdomsuddannelser, er tit 18 år og opefter − det er voksne mennesker. Derfor skal undervisere og politikere og autoriteter i det hele taget bare stole på, at man godt selv kan finde ud af at komme til tiden og lave sine lektier," siger Aske.

"Hvis man ikke føler, at man bliver stolet på, så er det sjældent, at man rent faktisk har lyst til at gøre en indsats."

Askes video er optaget i forbindelse med et arrangement afholdt af bevægelsen Modstrøm, der samler nuværende og tidligere produktionsskoleelever for at blive hørt i uddannelsesdebatten.

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Du skal blot optage en video af et par minutters varighed på din telefon, hvor du fortæller politikerne, hvad de burde fokusere på at få løst og hvorfor. Hvis du selv har et bud på en løsning, må det også gerne indgå. Videoen kan du lave selv eller få en anden til at styre telefonen. Videoen skal optages med telefonen vendt vandret og sendes til [email protected].

Vi kan ikke garantere, at alle videoer bliver inkluderet i debatten.

Dokumentation

MØD DE UHØRTE

Der er stemmer, som aldrig får en plads i den politiske debat. Det betyder, at væsentlige perspektiver er fraværende i udviklingen af vores samfund. Under valget vil Altinget: civilsamfund give plads til nogle af disse stemmer. Det gør vi i denne videodebat, som vi kalder ”De Uhørte”. 

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Du skal blot optage en video af et par minutters varighed på din telefon, hvor du fortæller politikerne, hvad de burde fokusere på at få løst og hvorfor. Hvis du selv har et bud på en løsning, må det også gerne indgå. Videoen kan du lave selv, eller du kan få en anden til at styre telefonen. Videoen skal optages med telefonen vendt vandret og sendes til [email protected].


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00