Videodebat: "The sky is the limit"

DE UHØRTE: Som tidligere anbragt oplevede jeg, at der blev fokuseret lidt for meget på de ting, jeg ikke kunne, og lidt for lidt på ”the sky is the limit”, siger Maria i dette afsnit af De Uhørte.

I dagen udgave af De Uhørte giver vi plads til Maria, der er tidligere anbragt, og som nu er tilknyttet foreningen De Anbragtes Vilkår. 

Maria ønsker med sin video at bryde tabuet om at have været anbragt og fortælle om de konsekvenser, det har for ens selvopfattelse.

Maria har selv forsøgt at skjule sin baggrund som anbragt på grund af en frygt for, hvad andre skal tænke om hende. 

"Jeg har en kæmpe, kæmpe frygt for, at folk skal tænke om mig, at jeg har nogle mén, der gør mig mindre konkurrencedygtig eller mindre velfungerende, fordi jeg har været de ting igennem, som jeg har," siger Maria. 

Maria mener, at denne frygt er et produkt af den behandlingsretorik, som florerer i samfundet i dag, hvor unge menneskers psyke problematiseres mere end højst nødvendigt. 

"Jeg har skulle kæmpe enormt meget for at korrigere mit eget selvbillede, for at gøre mig selv mere velfungerende i min egen optik, og det kunne jeg godt have haft behov for hjælp til i mine yngre år," siger Maria og fortsætter:

"Jeg synes måske, der blev fokuseret lidt for meget på de ting, jeg ikke kunne, og lidt for lidt på, at ”the sky is the limit”, som man ville opfordre ”normale” børn til at fokusere på."

Maria håber, at flere tidligere anbragte vil stå frem og fortælle deres historie, så debatten ikke drukner i historier om kommuner, der har svigtet, men også fokuserer på succeshistorierne, der kan inspirere. 

"Jeg synes helt klart, at vi mangler nogle velfungerende rollemodeller, som kan vise, at på trods af ar på sjælen og omsorgssvigt, så kan man faktisk vende de ting til erfaringer, der gør en stærkere og mere følsom over for, hvad andre mennesker kunne gå og bøvle med."

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Du skal blot optage en video af et par minutters varighed på din telefon, hvor du fortæller politikerne, hvad de burde fokusere på at få løst og hvorfor. Hvis du selv har et bud på en løsning, må det også gerne indgå. Videoen kan du lave selv eller få en anden til at styre telefonen. Videoen skal optages med telefonen vendt vandret og sendes til dahlberg@altinget.dk.

Vi kan ikke garantere, at alle videoer bliver inkluderet i debatten. 

Forrige artikel Satspuljens svanesang og andre nedslag fra ugen, hvor valgkampen ramte civilsamfundet Satspuljens svanesang og andre nedslag fra ugen, hvor valgkampen ramte civilsamfundet Næste artikel Nye tal: Politisk orientering har ingen betydning for frivilligt engagement Nye tal: Politisk orientering har ingen betydning for frivilligt engagement