Videodebat: Prøv at tænke på de små i samfundet

DE UHØRTE: Kontanthjælpsmodtager Lonnie oplever et samfund med stor forskel på rig og svag. Forskellene handler ikke kun om økonomi, men også om at blive hørt i et system, hvor det egentlig handler om hende selv. Hør hendes opsang til politikerne i andet indlæg af "De Uhørte".

Benedicte Gjerding Dahlberg

Den næste uhørte stemme tilhører 45-årige Lonnie fra Valby. Hun er kontanthjælpsmodtager og har været tilknyttet værestedet Gang i Gaden i ti år. 

Som kontanthjælpsmodtager har Lonnie svært ved at få sin hverdag til at hænge sammen. Hun stiller spørgsmålstegn ved, hvordan direktører og topchefer kan få udbetalt millioner, når hun selv kæmper med bare de daglige udgifter. 

"Jeg får 11.400 udbetalt, men mit budget trækker de 9.800, så der er cirka 1600 tilbage, og det er vel at mærke både til mad og tøj, telefon, tandlæge, briller, medicin, transport, fornøjelser osv. Hvordan kan det hænge sammen?," siger Lonnie og fortsætter: 

"De store herrer, de får flere millioner, bare i almindelig løn, og så får de lige tilskud, og så får de lige fratrædelsesgodtgørelse, og så skal de lige have løn et halvt år udover det. Men okay, der er selvfølgelig også noget, der hedder rig og svag."

De store herrer, de får flere millioner bare i almindelig løn, og så får de lige tilskud, og så får de lige fratrædelsesgodtgørelse, og så skal de lige have løn et halvt år udover det, men okay der er selvfølgelig også noget, der hedder rig og svag.

Lonnie
45 år

Spørg dem, det handler om
Med sin video ønsker Lonnie blandt andet at råbe politikerne op, når det kommer til ændringer af det system, hun befinder sig i. 

"I skal ikke spørge de høje herrer om, hvad der virker. I bliver nødt til at komme ned på et niveau, hvor sagsbehandlerne sidder, eller for den sags skyld selve kontanthjælpsmodtagerne - og finde ud af, hvad der virker for dem. De høje herrer har aldrig prøvet at stå med ti kroner på lommen og stadig skulle købe mad til mor, far og børn," siger Lonnie. 

Lonnie mener, at politikerne bør inddrage de små i samfundet, før de kan få et indblik i, hvad der egentlig sker i Danmark. 

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Du skal blot optage en video af et par minutters varighed på din telefon, hvor du fortæller politikerne, hvad de burde fokusere på at få løst og hvorfor. Hvis du selv har et bud på en løsning, må det også gerne indgå. Videoen kan du lave selv eller få en anden til at styre telefonen. Videoen skal optages med telefonen vendt vandret og sendes til [email protected].

Vi kan ikke garantere, at alle videoer bliver inkluderet i debatten.

Dokumentation

MØD DE UHØRTE

Der er stemmer, som aldrig får en plads i den politiske debat. Det betyder, at væsentlige perspektiver er fraværende i udviklingen af vores samfund. Under valget vil Altinget: civilsamfund give plads til nogle af disse stemmer. Det gør vi i denne videodebat, som vi kalder ”De Uhørte”. 

Har du lyst til at deltage i debatten, så hold dig ikke tilbage. Du skal blot optage en video af et par minutters varighed på din telefon, hvor du fortæller politikerne, hvad de burde fokusere på at få løst og hvorfor. Hvis du selv har et bud på en løsning, må det også gerne indgå. Videoen kan du lave selv, eller du kan få en anden til at styre telefonen. Videoen skal optages med telefonen vendt vandret og sendes til [email protected].


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00