Opsamling på temadebat: De vigtigste anbefalinger til det nye folketing

Efter folketingsvalget bad Altinget en række aktører om deres vigtigste anbefalinger til politikerne på it- og digitaliseringsområdet. I mellemtiden fik vi en ny regering og med den Danmarks første digitaliseringsminister, som også stod højt på flere af aktørernes ønskelister. Altinget samler op på temadebatten her. 

Altinget Digital spørger i en ny temadebat en række aktører om deres ønsker til det nye folketing på det digitale område.
Altinget Digital spørger i en ny temadebat en række aktører om deres ønsker til det nye folketing på det digitale område.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Det overståede folketingsvalg bragte flere anbefalinger til det digitale område med sig. Flere aktører og it-ordførere efterspurgte, at digitaliseringsområdet fik sin egen minister, og Dansk IT foreslog, at der blev nedsat et digitaliseringsudvalg til at sikre en koordineret digitalisering på tværs af fagområder.

To it-eksperter anbefalede også i Altinget den kommende regering at etablere en it-havarikommission for at undgå milliardskandaler fra kuldsejlede it-projekter i fremtiden. 

Derfor satte Altinget Digital i en temadebat fokus på, hvad der burde stå øverst på politikernes prioriteringsliste efter valget. Vi spurgte en række aktører: 

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00