Se listen: Her er regeringens spinhold

Den nye SVM-regering har bragt en række nye og gamle ansigter ind i ministerkontorerne. Men hvem skal fremover arbejde i skyggen af de nye ministre? Få overblik over alle de særlige rådgivere her.

SVM-regeringen blev præsenteret 15. december ved Amalienborg.
SVM-regeringen blev præsenteret 15. december ved Amalienborg.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Alle ministrene i den nye SVM-regering har nu ansat særlige rådgivere.

Og der er fundet plads til både nye og velkendte navne på holdet af de såkaldte spindoktorer, der skal fungere som ministrenes nærmeste rådgivere.

Få et overblik over dem alle her. 

Statsministeriet

Nana Zarthine Christensen, Peter Strauss Jørgensen og Martin Justesen
Særlig rådgiver for statsminister Mette Frederiksen (S) og stabschef i Statsministeriet

Nana Zarthine ChristensenNana Zarthine Christensen (32) fortsætter som særlig rådgiver i Statsministeriet. Hun tiltrådte i 2020. Inden da var hun ansat i Socialdemokratiet gennem fire år, hvor hun senest var kommunikationsrådgiver og politisk konsulent. Hun har en cand.mag. i medievidenskab fra Københavns Universitet med fokus på journalistik.
Læs mere her.

Peter Strauss JørgensenPeter Strauss Jørgensen (40) tilslutter sig Statsministeriet som særlig rådgiver. Han kommer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han siden 2019 har varetaget samme post. Han har tidligere blandt andet været seniorrådgiver i Socialdemokratiet, og særlig rådgiver for daværende erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).
Læs mere her.

Nana Zarthine ChristensenMartin Justesen (37) har varetaget rollen som stabschef siden 2020, som han overtog fra Martin Rossen. Martin Justesen var på daværende tidspunkt allerede en del af Statsministeriets politiske sekretariat, hvor han var særlig rådgiver for Mette Frederiksen.
Læs mere her.

Forsvarsministeriet

Jakob Ullegård og Rasmus Bebe
Særlige rådgivere for vicestatsminister og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V)

Jakob UllegårdJakob Ullegård (48) kommer til Forsvarsministeriet fra en stilling som sekretariatschef hos Venstre. Tidligere har han blandt andet været markedsdirektør i Dansk Erhverv, direktør hos Danske Rederier, og kommunikationschef hos Dansk Energi. Jakob Ullegård er uddannet cand.scient.pol.
Læs mere her.

Rasmus BebeRasmus Bebe (39) har været ansat i Venstre siden august 2020, hvor han har været særlig rådgiver for Jakob Ellemann-Jensen. Tidligere har han været seniorrådgiver i kommunikationsbureauet Radius og særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V). Han har også erfaring fra Udenrigsministeriet. 
Læs mere her.

Udenrigsministeriet

Karen Clement
Særlig rådgiver for udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M)

Karen ClementKaren Clement (39) har erfaring som pressechef fra flere ministerier, og har tidligere været øverste pressechef i Statsministeriet samt pressechef i Forsvarsministeriet. Hun kommer fra en stilling som chef for PR og kommunikation i det børsnoterede IT-selskab Netcompany. Karen Clement er uddannet journalist.
Læs mere her.

Morten E. G. Jørgensen
Særlig rådgiver for udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M)

Morten E. G. JørgensenMorten E. G. Jørgensen (37) kommer fra en stilling som kontorchef i Justitsministeriet og har tidligere været generalsekretær i Dansk Ungdoms Fællesråd, særlig rådgiver i Forsvarsministeriet og juridisk specialattaché i Udenrigsministeriet. Morten E. G. Jørgensen er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet.
Læs mere her.

Thomas Schjødt
Særlig rådgiver for udenrigsminister minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen (S)

Thomas Schjødt Thomas Schjødt (33) har senest været særlig rådgiver for forhenværende indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S). Tidligere har han varetaget flere poster i Socialdemokratiet, hvor han blandt andet har været souschef i den politiske afdeling og politisk rådgiver. Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2016. 
Læs mere her.

Finansministeriet

Jakob Eldrup Lauesen og Mathias Secher
Særlige rådgivere for finansminister Nicolai Wammen (S)

Jakob Eldrup Lauesen Jakob Eldrup Lausen (52) har siden 2019 været særlig rådgiver i først Skatteministeriet og dernæst Forsvarsministeriet under Morten Bødskov. Før stillingerne som særlig rådgiver var han partner og public affairs-director i Rud Pedersen Public Affairs. Han er uddannet cand.tecnh.soc. fra Roskilde Universitet. 
Læs mere her.

Mathias SecherMathias Secher har siden 2019 været særlig rådgiver for finansminister Nicolai Wammen, og han fortsætter altså i samme stilling. Han har en fortid i Socialdemokratiets politiske afdeling og er uddannet økonom fra Københavns Universitet.
Læs mere her.

 

Justitsministeriet

Michael Johnson
Særlig rådgiver for justitsminister Peter Hummelgaard (S)

Michael JohnsonMichael Johnson har været særlig rådgiver for Peter Hummelgaard siden 2019, dengang i Beskæftigelsesministeriet. Han har tidligere været særlig rådgiver for daværende justitsminister Mette Frederiksen (S) fra 2014 til 2015. Michael Johnson har også været politisk konsulent i 3F, specialkonsulent i Region Hovedstaden og sekretariatsleder i LO Hovedstaden. Han er uddannet cand.mag. i offentlig administration og historie fra Roskilde Universitet i 2008.
Læs mere her.

Skatteministeriet

Jacob Bjerregaard
Særlig rådgiver for skatteminister Jeppe Bruus (S)

Jacob BjerregaardJacob Bjerregaard (45) blev i 2011 valgt til Folketinget for Socialdemokratiet. I 2014 forlod han dog Christiansborg for at blive borgmester i Fredericia Kommune, hvilket var en post, han varetog indtil 2020. Efterfølgende har han været direktør for public affairs i Grace.
Læs mere her.

Økonomiministeriet

Alexander Reventlov Petersen og Søren Olufsen
Særlige rådgivere for økonomiminister Troels Lund Poulsen (V)

Alexander Reventlov Petersen Alexander Reventlov Petersen (32) har, siden han blev færdig på statskundskab i 2016, arbejdet for Venstre, hvor han senest har været chef for den politisk-økonomiske afdeling i partiet.
Læs mere her.

Søren OlufsenSøren Olufsen (45) har journalistbaggrund og har senest været pressechef i Venstre. Han har tidligere været pressechef i Danmarks Lærerforening.
Læs mere her.

Erhvervsministeriet

Søren Andersen
Særlig rådgiver for erhvervsminister Morten Bødskov (S)

Søren AndersenSøren Andersen (38) har været særlig rådgiver for tidligere uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S), daværende miljø- og fødevareminister Mogens Jensen (S) og presserådgiver for MEP Christel Schaldemose (S). Derudover har han en fortid som pressechef for Landbrug & Fødevarer og Danske Spil. Søren Andersen er uddannet journalist.
Læs mere her.

Beskæftigelsesministeriet

Jens Dissing Munk de Klauman
Særlig rådgiver for beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S)

Jens Dissing MunkJens Dissing Munk de Klauman (41) kommer fra en stilling som pressechef for Socialdemokratiet. Han er uddannet journalist og har tidligere været pressechef for Danmarks Lærerforening og Dansk Metal.
Læs mere her.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Rasmus Bønneland
Særlig rådgiver for klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M)

Rasmus BønnelandKlimaministeren henter Rasmus Bønneland fra en stilling som public affairs-direktør i Radius. Rasmus Bønneland er derudover tidligere public affairs-chef i Dansk Energi (nu Green Power Denmark) og har førhen været public affairs-rådgiver i Ørsted. Rasmus Bønneland har tidligere været kommunikations- og presserådgiver for tidligere V-minister Ellen Trane Nørby. Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Miljøministeriet

Rasmus Jønsson
Særlig rådgiver for miljøminister Magnus Heunicke (S).

Rasmus JønssonRasmus Jønsson (52) har tidligere været Magnus Heunickes spindoktor, både da Heunicke var sundheds- og ældreminister i S-regeringen og transportminister i SR-regeringen Helle Thorning-Schmidt. Han har tidligere arbejdet som selvstændig kommunikationsrådgiver og ekstern lektor både på Roskilde Universitet og på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Læs mere her.

Uddannelses- og Forskningsministeriet

Anders Langballe
Særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).

Anders LangballeAnders Langballe (46) er uddannet journalist i 2004. Han har gennem flere år virket som politisk reporter på Ekstra Bladet og Jyllands-Posten, ligesom han har været politisk redaktør på TV 2. Han har derudover været kommunikationschef i Dansk Ejendomsmæglerforening og Danske Handicaporganisationer.
Læs mere her.

Børne- og Undervisningsministeriet

Mie Dalskov Pihl
Særlig rådgiver for børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

Mie Dalskov Pihl Mie Dalskov Pihl (39) kommer fra en stilling som chef for registeranalyse i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Hun har en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet.
Læs mere her.

Social-, Bolig- og Ældreministeriet

Marie Borum
Særlig rådgiver for social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)

Marie BorumMarie Borum kommer fra en stilling som souschef for overborgmesteren i København. Det er ikke første gang, hun har været spindoktor for Pernille Rosenkrantz-Theil, da hun var vikarierende særlig rådgiver i 2019. Hun har tidligere været kampagneleder for Frank Jensen og har en kandidatgrad i statskundskab fra Københavns Universitet.
Læs mere her.

Troels Yde Toftdahl
Særlig rådgiver for ældreminister Mette Kierkgaard (M).

Troels Yde Toftdahl Troels Yde Toftdahl (40) kommer fra en stilling som markedschef for samfund og velfærd i Dansk Erhverv. Tidligere har han været politisk chef i Pharmadanmark og sekretariatsleder i DI, ligesom han har været politisk rådgiver for både Folkekirkens Nødhjælp og Venstre. Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2010.
Læs mere her.

Kirkeministeriet

Uffe Tang
Særlig rådgiver for minister for kirke, landdistrikter og nordisk samarbejde Louise Schack Elholm (V).

Uffe TangUffe Tang (51) kommer fra en stilling som seniorrådgiver i kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting. Han har tidligere været vært på TV 2 News, politisk analytiker på DR og Christiansborg-reporter på Berlingske.
Læs mere her.

Indenrigs- og sundhedsministeriet

Thomas Bille Winkel
Særlig rådgiver for indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Thomas Bille WinkelThomas Bille Winkel (50) kommer fra en stilling som Communications and Public Affairs Manager ved Novo Nordisk Danmark. Han har tidligere været særlig rådgiver for Sophie Løhde (V), da hun var innovationsminister under Lars Løkke Rasmussen fra 2017 til 2019.
Læs mere her.

Kulturministeriet

Stefan Hvenegaard
Særlig rådgiver for kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

Stefan HvenegaardStefan Hvenegaard kommer fra en stilling som chef for presse, kommunikation og kampagne i Moderaterne. Han har tidligere været redaktør på DR2-programmet Deadline og er uddannet cand.public. i analytisk journalistik.
Læs mere her.

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Jens Christiansen
Særlig rådgiver for udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S).

Jens ChristiansenJens Christiansen (58) har været særlig rådgiver for Kaare Dybvad Bek siden december 2020, dengang i Indenrigs- og Boligministeriet. Han har tidligere været direktør og partner i Advice A/S, han har været selvstændig PR- og kommunikationsrådgiver i egen virksomhed, og han har arbejdet som partisekretær for Socialdemokratiet. Han er uddannet cand.scient.adm. fra RUC i 1996.
Læs mere her.

Transportministeriet

Frederik Leisner
Særlig rådgiver for transportminister Thomas Danielsen (V).

Frederik LeisnerFrederik Leisner kommer fra en stilling som souchef i Venstres Politisk-Økonomiske Sekretariat. Han har tidligere været fuldmægtig i Justitsministeriet. Frederik Leisner er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2020.
Læs mere her.

Fødevare-, Landbrug- og Fiskeriministeriet

Martine Høiler
Særlig rådgiver for fødevare-, landbrug- og fiskeriminister, Jacob Jensen (V).

Martine Høiler Martine Høiler kommer fra en stilling som souschef i Venstres sekretariat på Christiansborg. Hun har tidligere været fagansvarlig inden for blandt andet fødevarer, landbrug, fiskeri og miljø i partiet.
Læs mere her.

Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Simon Schelde
Særlig rådgiver for digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V). 

Simon Schelde Simon Schelde har de seneste fem år været ansat som politisk assistent i Folketinget, som stagiaire i Europa-Parlamentet og politisk rådgiver på udviklingspolitik og emner vedrørende Vestbalkan for Renew Europe's fælles gruppesekretariat. Læs mere her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nana Zarthine Christensen

Særlig rådgiver for statsminister Mette Frederiksen (S)
cand.mag. (Københavns Uni. 2018)

Karen Clement

Særlig rådgiver for udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M)
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 2008)

Jakob Ullegård

Særlig rådgiver for forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2003), Crown Prince Frederik Scholar, Harvard Kennedy School

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024