Malou Lunderød
 svarer 
Mai Mercado

Malou Lunderød (S) spørger børne- og socialministeren, Mai Mercado, om den behandlingsplan, der skal udarbejdes af behandlingsstedet, koordineres med de øvrige planer borgeren måtte have i kommunalt regi

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 187, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvordan hun vil sikre, at den behandlingsplan, der skal udarbejdes af behandlingsstedet, koordineres med de øvrige planer borgeren måtte have i kommunalt regi?

Svar fra fredag den 5. april 2019
”Vil ministeren redegøre for, hvordan hun vil sikre, at den behandlingsplan, der skal udarbejdes af behandlingsstedet, koordineres med de øvrige planer borgeren måtte have i kommunalt regi?” Svar:

Det er allerede sådan i dag, at langt de fleste behandlingstilbud anvender en behandlingsplan som et fagligt redskab, der skal sikre et godt og tæt samarbejdet mellem borger, kommune og behandlingstilbud.

Med lovforslaget foreslås det, at behandlingstilbuddet ved behandlingens start skal udarbejde en behandlingsplan, der sikrer sammenhæng mellem de problemer og behov, som er afdækket sammen med borgeren, og den behandling der iværksættes. Formålet med behandlingsplanen er at understøtte borgerens motivation og ejerskab til behandlingen samt en systematisk, målrettet og sammenhængende tilrettelæggelse af behandlingsforløbet.

Det er således vigtigt at holde sig for øje, at det er behandlingstilbuddet, som skal udarbejde en behandlingsplan. Der er altså en tale om en plan, som borger og behandler i samarbejde lægger for det videre behandlingsforløb. En behandlingsplan kan derfor være meget detaljeret i forhold til mål og delmål, og kan anvendes aktivt i behandlingsindsatsen.

En handleplan efter servicelovens § 141 er en myndighedshandleplan, som blandt andet skal angive formålet med den samlede sociale indsats og sikre koordination mellem de forskellige indsatser, som borgeren modtager. En behandlingsplan kan derfor med fordel koordineres med en handleplan efter servicelovens § 141, ligesom det allerede i dag gælder, at relevante dele af en handleplan skal udleveres til behandlingstilbuddet.

Har en borger flere planer i en kommune, kan kommunen tilbyde at samle planerne i en helhedsorienteret plan, hvis borgeren har komplekse og sammensatte problemer, og borgeren samtykker til det.

1 En helhedsorienteret plan sikrer større sammenhæng mellem og gennemsigtighed i de indsatser, som borgerne modtager.
0:000:00