Victoria Velásquez
 svarer 
Simon Kollerup

Victoria Velasquez (EL) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om der er foretaget en konsekvensanalyse af, hvorvidt indførslen af såkaldte paneuropæiske personligt pensionsprodukter (PEPP-produkter) i Danmark vil gå ud over nationalt baserede individuelle pensionsordninger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 109, Spørgsmål 2
Ministeren bedes oplyse, om der er foretaget en konsekvensanalyse af, hvorvidt indførslen af såkaldte paneuropæiske personligt pensionsprodukter (PEPP-produkter) i Danmark vil gå ud over nationalt baserede individuelle pensionsordninger.

Svar fra fredag den 6. marts 2020
Der er ikke foretaget en konsekvensanalyse. Det fremgår imidlertid af PEPP-forordningen, at PEPP-produkter ikke skal erstatte eller harmonisere eksisterende nationale private pensionsordninger eller eksisterende nationale lovbestemte eller arbejdsmarkedsrelaterede pensionsordninger. PEPPprodukter er et supplement til de eksisterende pensionssystemer, der findes i de forskellige EU-lande.

Jeg gør desuden opmærksom på, at et PEPP-produkt er et frivilligt individuelt pensionsprodukt, dvs. et produkt, som personer, der ønsker at oprette en privat pensionsordning, kan vælge i det omfang de finansielle virksomheder ønsker at udbyde det.

Jeg henviser i øvrigt til min besvarelse af spørgsmål 1 ad L 109.

0:000:00