Victoria Velásquez
 svarer 
Simon Kollerup

Victoria Velasquez (EL) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om de såkaldte paneuropæiske personligt pensionsprodukter (PEPP-produkter) vil være mere attraktive for danske pensionskunder at benytte end individuelle nationale pensionsopsparinger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 109, Spørgsmål 3
Forventer ministeren, at de såkaldte paneuropæiske personligt pensionsprodukter (PEPP-produkter) vil være mere attraktive for danske pensionskunder at benytte end individuelle nationale pensionsopsparinger?

Svar fra fredag den 6. marts 2020
Jævnfør min besvarelse af spørgsmål 1 ad L 109 er formålet med PEPPforordningen ikke at erstatte eller harmonisere eksisterende pensionsprodukter. Forordningen giver således mulighed for at udbyde et supplerende frivilligt og individuelt pensionsprodukt.

Et sådant produkts udbredelse vil f.eks. afhænge af kundernes individuelle behov, produkternes karakteristika og prissætningen på produktet.

For danske pensionskunder, der har et særligt behov for et pensionsprodukt, som kan krydse landegrænser, fx fordi man har beskæftigelse, hvor man over livet har job i forskellige lande, kan PEPP-produkter vise sig at være en god mulighed på grund af de fælles regler, der gælder for PEPP-produkter i forhold til at kunne flytte pensionsproduktet på tværs af landegrænser.

0:000:00