Mona Juul
 svarer 
Simon Kollerup

Mona Juul (K) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om der er andre virksomheder end investeringsforvaltningsselskaberne vil blive omfattet af dobbeltregulering i forhold til outsourcing

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 109, Spørgsmål 13
Er der andre virksomheder end investeringsforvaltningsselskaberne der vil blive omfattet af dobbeltregulering i forhold til outsourcing?

Svar fra fredag den 6. marts 2020
For både investeringsforvaltningsselskaber, fondsmæglerselskaber, og kreditinstitutter, vil der, som det også er tilfældet i dag, kunne være tale om, at deres aktiviteter kan blive omfattet af forskellige regelsæt om outsourcing alt efter, hvilke aktiviteter, der er tale om.

Der redegøres i min besvarelse af spørgsmål 11 ad L 109 for de regler, der finder anvendelse for investeringsforvaltningsselskaber.

Fondsmæglerselskaber og kreditinstitutter, der yder investeringsservice og udfører investeringsaktiviteter, er i udgangspunktet underlagt outsourcingreglerne i Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 2017/565. Forordningen er direkte gældende i dansk ret.

Med lovforslaget L 109 foreslås det herudover, at kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber omfattes af de ændrede regler for finansielle virksomheders brug af outsourcing, der vil afspejle de nye EBA retningslinjer. Reglerne vil blive udmøntet i en bekendtgørelse. I overensstemmelse med EBA’s retningslinjer vil bekendtgørelsen ikke finde anvendelse på outsourcing, der er reguleret af andre regler på det finansielle område, herunder den delegerede forordning.

Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 2017/565 omfatter outsourcing af kritiske eller vigtige aktiviteter i relation til, at fondsmæglerselskaber og kreditinstitutter yder investeringsservice og udfører investeringsaktiviteter.

Det vil således være den outsourcing i fondsmæglerselskaberne og kreditinstitutter, der ikke er kritisk eller vigtig i henhold til forordningen, som vil blive omfattet af de nye regler for kreditinstitutter m.fl. fastlagt på baggrund af EBA’s retningslinjer.

Disse regler vil f.eks. kunne finde anvendelse på outsourcing af rådgivningstjenester og andre tjenesteydelser til selskabet, som ikke er en del af selskabets investeringsforretninger, herunder juridisk rådgivning, uddannelse af kreditinstituttets medarbejdere og fakturering.
0:000:00