Anne Honoré Østergaard
 svarer 
Simon Kollerup

Anne Honoré Østergaard (V) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, hvordan branchen vil blive inddraget, når Ædelmetalnævnet bliver nedlagt

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 122, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvordan branchen vil blive inddraget, når Ædelmetalnævnet bliver nedlagt?

Svar fra onsdag den 13. maj 2020
Lovforslaget lægger op til, at der fremadrettet bliver afholdt løbende interessentmøder, når enten Sikkerhedsstyrelsen eller interessenterne vurderer, at det er nødvendigt. Dette forslås som et alternativ til den nuværende model, hvor der afholdes ét årligt, formelt og lovgivningsbestemt møde i Ædelmetalnævnet.

Sikkerhedsstyrelsen vurderer, at den nye ordning tillader en mere agil og målrettet interessentinddragelse. På denne måde vil man ved ændringer, eller nye tiltag, hurtigere og mere fleksibelt kunne agere på området. Det vil med den nye model være muligt for interessenterne at indkalde til møde, hvis der er en konkret udfordring, der skal tages stilling til inden for kort tid.

Sikkerhedsstyrelsen vurderer som udgangspunkt, at der på et normalt kalenderår kunne være tale om to møder.

0:000:00