Mona Juul
 svarer 
Simon Kollerup

Mona Juul (K) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om at uddybe høringsnotatets bemærkninger til de høringssvar, hvor det er påpeget, at lovforslaget vil indebære administrative byrder for virksomhederne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 123, Spørgsmål 3
Vil ministeren uddybe høringsnotatets bemærkninger til de høringssvar, hvor det er påpeget, at lovforslaget vil indebære administrative byrder for virksomhederne? Og kan ministeren bekræfte, at det tidsforbrug, virksomhederne skal bruge tid på at stille information og dokumentation til rådighed for myndigheder i forbindelse med kontrol- og klagesager også rammer virksomheder, der ikke har overtrådt reglerne, henset til, at det næppe kan forventes, at alle sager vil føre til en afgørelse om, at virksomheden har overtrådt reglerne?

Svar fra torsdag den 4. juni 2020
Når der foretages en vurdering af, om et lovforslag medfører administrative konsekvenser, tages der udgangspunkt i princippet om, at virksomheder efterlever reglerne. Det betyder, at det tidsforbrug virksomhederne måtte have ved at stille information og dokumentation til rådighed for myndigheder ved kontrol- og klagesager i tilfælde, hvor virksomheden har, eller formodes at have overtrådt regler, ikke opgøres som en administrativ byrde.

Derudover er det Forbrugerombudsmanden, der har bevisbyrden i sager om vildledende markedsføring. Virksomheder er ikke forpligtet til at sikre og opbevare dokumentation.

Endelig er det vurderingen, at den tid, der i givet fald skal bruges på at stille information og dokumentation til rådighed ikke ændrer sig væsentligt uanset om forældelsesfristen er 2 eller 5 år.

0:000:00