Jens Henrik Thulesen Dahl
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, at det ville være hensigtsmæssigt at kræve, at en eventuel uddannelse til denne gruppe flygtninge skal være målrettet behov i flygtningens hjemland

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 115, Spørgsmål 3
Mener ministeren ikke, at det ville være hensigtsmæssigt at kræve, at en eventuel uddannelse til denne gruppe flygtninge skal være målrettet behov i flygtningens hjemland?

Svar fra fredag den 8. januar 2021
Med lovforslaget bliver det muligt for bl.a. flygtninge med tidsbegrænset opholdstilladelse meddelt med henblik på midlertidigt ophold efter udlændingelovens § 7, stk. 3, og familiesammenførte til sådanne flygtninge at vælge den uddannelse, som er mest hensigtsmæssig for vedkommende, herunder om valget skal falde på en videregående uddannelse eller en erhvervsuddannelse, uden at valget om en uddannelse skal træffes på baggrund af, om vedkommende skal erlægge en egenbetaling som forudsætning for at få adgang til uddannelsen. Hvis den enkelte vurderer, at en erhvervsuddannelse er mest egnet og formålstjenlig for vedkommende, herunder i forhold til at kunne anvende denne uddannelse i sit hjemland eller tidligere opholdsland, vil vedkommende således med lovforslaget indgå i tilskudsberegningen til institutionerne.

Det bemærkes, at det allerede er muligt for flygtninge med tidsbegrænset opholdstilladelse meddelt med henblik på midlertidigt ophold efter udlændingelovens § 7, stk. 3, og familiesammenførte til sådanne flygtninge efter de gældende regler på området at tage en gymnasial ungdomsuddannelse og en videregående uddannelse og indgå i tilskudsberegningen til institutionerne.

7. januar 2021 Sags nr.: 20/25507
0:000:00