Tidligere DF'er bliver dobbelt løsgænger

I 2015 forlod EU-parlamentariker Rikke-Louise Karlsson Dansk Folkeparti. Nu meddeler hun, at hun også forlader sin partigruppe i Europa-Parlamentet og kan derfor kalde sig 'dobbelt' løsgænger.

Ninna Gøbel Rønberg

EU-parlamentariker Rikke-Louise Karlsson skriver på Facebook, at hun har besluttet at træde ud af Europa-Parlamentsgruppen 'De Europæiske Konservative og Reformister'.

"I den konservative gruppe er jeg altid blevet behandlet pænt og ordentligt, og der har altid været frihed til, at jeg kunne være mig. Men jeg må også konstatere, at jeg gennem længere tid ikke har stemt i overensstemmelse med den konservative gruppes politiske holdninger og synspunkter," skriver hun på sin Facebook-side.

Siden efteråret 2015 har hun været medlem af EP-gruppen som løsgænger, efter hun smækkede med døren og forlod Dansk Folkeparti.

Hun blev oprindeligt valgt til Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti sammen med spidskandidaten Morten Messerschmidt. Men samarbejdet mellem partiet og Rikke Karlsson slog knuder, da hun ikke kunne få indblik i økonomien i fondene MELD og FELD, og da man ville have hende til at underskrive nogle papirer, som hun ikke kendte baggrunden for. Sådan begrundede Karlsson i hvert fald sit exit

Og som hun også skriver på sin Facebook, bliver den sag stadig undersøgt, hvilket også har betydning for hendes beslutning om at trække sig fra gruppen:

"Det er også af afgørende betydning for min beslutning, at parlamentets antisvindelenhed (OLAF) stadig undersøger, hvordan mit politiske mandat og dermed også min person blev misbrugt. Det er for mig et stort og vigtigt problem og den væsentligste årsag til, at jeg vil følge den sag helt til dørs i parlamentet."

Hun fortsætter stadig sit arbejde i Europa-Parlamentet, dog bliver det på egen hånd og under fanen 'Rikke-Louise Karlsson'.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion