Læger og patienter: Stort problem at cannabis-ordning ikke giver ny viden

MEDICIN: Lægeforeningen og en lang række patientorganisationer kritiserer, at politikerne vil indføre forsøgsordningen til medicinsk cannabis, uden at man videnskabeligt set bliver meget klogere på, om det gavner patienterne. Foreningerne foreslår massive ændringer af lovforslaget.  

Foto: ritzau/AP/Brennan Linsley
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er virkeligt ulykkeligt, hvis man kommer til at udlevere cannabis i fire år, uden at man bliver klogere på, om det egentligt gavner patienterne.

Andreas Rudkjøbing
Formand, Lægeforeningen

Alment praktiserende læger skal ikke udlevere medicinsk cannabis i den kommende forsøgsordning. Samtidig vil ordningen ikke sikre ordentlig videnskabelig dokumentation for effekt og bivirkninger ved medicinsk cannabis.

Sådan lyder blot to af advarslerne i et fælles brev og høringssvar fra en stribe af landets største patientforeninger og Lægeforeningen. Brevene og høringsvarene er rettet mod det lovforslag om forsøg med medicinsk cannabis, som Folketinget fredag den 27. oktober skal 1. behandle.

Formanden for Lægeforeningen Andreas Rudkjøbing understreger, at Lægeforeningen helst havde set at alle patienter på den kommende ordning blev en del af et stort klinisk forsøg.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024