Patienter og læger i fælles opråb til Heunicke: Lav cannabis-ordningen om

CANNABIS: Sundhedsministeren skal ændre forsøgsordningen for medicinsk cannabis hurtigst muligt, mener læger og patienter. Sundhedsordførere fra DF og Radikale er enige, men ser forskelligt på ordningens problemer.

Foto: Vibeke Toft/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Forsøgsordningen med medicinsk cannabis skal laves om, så der sikres dokumentation for virkninger og bivirkninger.

Det melder Danske Patienter og Lægeforeningen tirsdag ud i en fælles opfordring til sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Konkret foreslår aktørerne, at der laves videnskabeligt opstillede forsøg i almen praksis, speciallægepraksis og på relevante sygehuse. 

Sundhedsordfører Stinus Lindgreen (R) er enig:

Dokumentation

Forsøgsordning med medicinsk cannabis

Forsøgsordningen med medicinsk cannabis trådte i kraft 1. januar 2018 og løber foreløbig i fire år.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har meldt ud, at han er åben for at forlænge ordningen, som han dog først vil have evalueret.

Det var den tidligere Venstre-regering, som i tilknytning til satspuljeaftalen 2017-2020 indgik en delaftale med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om at igangsætte forsøgsordningen, som giver læger mulighed for at udskrive recept på en type cannabisprodukter, som ikke tidligere har været lovlige i Danmark.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024