Overblik: Sådan vil centrale aktører gentænke børne- og ungepsykiatrien

TEMADEBAT: Altingets debat om, at flere børn og unge havner i psykiatrien, er slut. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Flere aktører har nævnt en styrkelse af Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning (PPR) som en mulighed for at nytænke børne- og ungepsykiatrien efter massiv patientvækst.
Flere aktører har nævnt en styrkelse af Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning (PPR) som en mulighed for at nytænke børne- og ungepsykiatrien efter massiv patientvækst.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Antallet af børn og unge i psykiatrien er steget uafbrudt. Fra 2009 til 2018 voksede antallet fra 20.686 til 41.230 patienter, viser de seneste tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

Henvises der for mange eller for tidligt til psykiatrien? Hvordan sikrer vi effektive forebyggelsestilbud i det nære sundhedsvæsen? Og er der brug for strukturelle ændringer i de regionale behandlingstilbud?

Det spurgte Altinget Sundhed om i en temadebat, hvor en række centrale aktører fik ordet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024