16. december: Marlene Harpsøe

JULEKALENDER: Marlene Harpsøe (DF) gik ind i politik, fordi hun ikke kunne lade være og går meget op i, at der er en ordentlighed i debatten. Og så er hun inspireret af kollegaen Peter Skaarups politik og væremåde, fortæller hun blandt andet i dagens kalenderinterview.

Hvorfor gik du ind i politik?

Fordi jeg ikke kunne lade være. Jeg har nogle forældre, som altid har været gode til at fortælle mig, at hvis der er ting, man gerne vil ændre på, er man nødt til at gøre noget. Man skal ikke bare sidde i et hjørne og skælde ud.

Derudover var ældreområdet en af grundene til, at jeg gik ind i politik. Jeg har tidligere arbejdet som hjemmehjælper, og det betød meget for mig, at deres stemme også blev hørt.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Da jeg gik ind i politik, var det først og fremmest Pia Kjærsgaard (DF). Hun var og er god til at tale de ældres sag. Nu er det også Peter Skaarup (DF). Jeg forstår hans politik og måde at være på, som at det er okay at være den, man er. Der skal ikke være nogen rangstige i Danmark. Folket er folket, og det er en blandet skare. Uanset om man så er topadvokat eller tømrer. Alle har noget at byde på og er vigtige for vores samfund.

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?

Jeg har respekt for flere politikere. For vi er jo alle sammen i politik, fordi vi brænder for det og gerne vil gøre en forskel. Men nu kommer jeg lige fra regionsrådet i Region Hovedstaden, så jeg vil pege på regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun har på det sidste set, at det er meget, meget vigtigt at samarbejde på tværs af partierne, hvis vi skal have Region Hovedstaden og Nordsjælland på landkortet.

Er du stadig i politik om fem år?

Ja, det tror jeg bestemt. Men det kommer jo til hver en tid an på vælgerne – og heldigvis for det. Men jeg håber det, for jeg har rigtig mange ting, jeg gerne vil være med til at ændre.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?

Jeg vil hellere nævne den bedste aftale, jeg ville ønske, jeg havde været med til at lave, nemlig erhvervsuddannelsesreformen. For det er utrolig vigtigt, at vi får uddannet så mange faglærte som overhovedet muligt og samtidigt sikrer, at de også er motiverede for at tage en erhvervsuddannelse.

Hvad gør du for at koble af?

Jeg ser en god film, gerne romantiske, amerikanske komedier. Derudover kan jeg rigtig godt lide at være kreativ, for eksempel at klippe-klistre og lave kort i decoupage. Eller scrapbooking, hvor jeg sætter billeder i album og dekorerer. Og så maler jeg - der er kommet alle de her smarte malebøger frem til voksne med forskellige motiver og mønstre.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Det er nok Can you keep a secret? af Sophie Kinsella. Det er chick lit-genren, som jeg holder meget af. Den er pjattet, romantisk og får samtidigt en til at grine over, hvor fjollede vi kvinder nogle gange kan være.

Har du en yndlings tv-serie?

Jeg ser ikke serier så tit. Men jeg har lige fulgt med i Gift ved første blik, som var meget underholdende.

Har du et motto?

Jeg har flere, blandt andet: Vær ved andre, som du selv ønsker, de skal være ved dig. Jeg synes nogle gange, at folk på Christiansborg og i medierne skælder ud på hinanden på en måde, hvor jeg virkelig kan sætte spørgsmålstegn ved ordentligheden i det. Og det er rigtig ærgerligt, for det udstiller politikerne som kyniske og ubehagelige mennesker. Det er ikke en gruppe, jeg vil være en del af.

Hvad er det mærkeligste eller bedste, der er sket for dig i 2015?

Under valgkampen oplevede jeg, at det væltede ind med henvendelser fra folk, som ville hjælpe til. Jeg har altid haft opbakning fra baglandet og fra familie, men denne gang blev jeg helt overvældet. Vi har jo virkelig – og det er på ingen måde en klagesang – haft noget modgang med tiden i DF. Men vi har kløet på, og det lønner sig. Det var så fantastisk at opleve. Det giver et helt sus i maven.

Hvad ser du mest frem til i 2016?

Politisk ser jeg frem til, hvordan det kommer til at gå med erhvervsuddannelsesreformen, og til at vi skal have nogle forhandlinger om gymnasierne. På det personlige plan glæder jeg mig allermest til forhåbentlig at få en god sommerferie med min familie.

Forrige artikel Dokumentation: Læs aftalen om boligydelsen Dokumentation: Læs aftalen om boligydelsen Næste artikel Holstein: Flere ting er gået helt galt i boligydelse-sag Holstein: Flere ting er gået helt galt i boligydelse-sag