18. december: Annette Lind

JULEKALENDER: Gymnasiereformen har en særlig plads hos Annette Lind, som har Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg som inspiration. Det fortæller hun i dagens julekalender, hvor hun også løfter sløret for sin bedste juletradition. 

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Cecilie Gormsen

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg er født ind i en politisk familie, og min far var borgmester, da jeg var barn. Da Lykketoft tabte valget i 2005, meldte jeg mig ind i Socialdemokratiet på valgnatten. Der var en, som sagde 'ha, vi vandt', og jeg tænkte, at det skulle være løgn. Og så meldte jeg mig ind.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Det har Jens Stoltenberg. Ved terrorhandlingen 22. juli 2011 i Oslo og på Utøya viste han sig virkelig som en statsmand og som en landsfader for folket. Det, synes jeg, han gjorde rigtig, rigtig godt. Da jeg i sidste periode var forsvarsordfører, mødte jeg ham flere gange, da han blev udnævnt til Nato-generalsekretær. Han er en inspiration for mange nordiske politikere og for hele verden.

Fakta
Annette Lind er født 2. juni 1969 i Spøttrup.

Hun blev valgt til Folketinget ved valget i 2011 i Vestjyllands Storkreds, hvor hun har været opstillet i Holstebro-kredsen siden 2008.
Annette Lind er uddannet lærer i 1994, og hun har fra 1994 til 2008 arbejdet som folkeskolelærer. Fra 2008 til 2011 var hun afdelingsleder på Sønderlandsskolen.
I 2010 til 2011 var Annette Lind medlem af byrådet i Holstebro Kommune. 

Annette Lind er børne- og undervisningsordfører og beredskabsordfører. Derudover er hun medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, Forsvarsudvalget, Kulturudvalget og Nordisk Råd.


Kilde: ft.dk

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?

Jeg kan ikke sige nogen specifik. Men jeg har respekt for de ordførere i regeringspartierne, som må stå og forsvare en minister, som de i virkeligheden ikke er enig med. Nu har vi jo for eksempel fået en ny undervisningsminister Merete Riisager (LA), og der kunne jeg godt forestille mig, at der er nogle ordførere, som ikke altid er lige enige.

Er du stadig i politik om fem år?

Ja, det tror jeg. Lige nu synes jeg, at det er meget spændende.

Hvad er den bedste politiske aftale, som du har været med til at lave?

Vi har afsluttet gymnasiereformen, og det har taget rigtig lang tid. Det kommer til at få indflydelse på en meget stor del af eleverne i Danmark, og derfor har det også ligget mit hjerte meget nært.

Hvad er din bedste juletradition?

Da jeg var lille, købte købte vi altid en 400 gram Toblerone med hjem fra sommerferie. Det kunne ikke købes i Danmark, så vi købte det altid i udlandet om sommeren, men ventede med at spise den helt til jul. Det har vi gjort hvert år, men i dag kan man jo bare købe den i Netto herhjemme. Det er ikke helt lige så sjovt.

Hvad gør du for at koble af?

Jeg går ind i et værelse for mig selv, hvor jeg for eksempel ser Netflix.

Har du en yndlings tv-serie?

Det har jeg faktisk ikke. Men jeg har lige set The Crown på Netflix, som handler om den engelske dronning. Den er rigtig god og kan anbefales.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Det er Frederik Backmans Min mormor hilser og siger undskyld. Jeg læste den i sommerferien, og den rørte mig så meget, at jeg var nødt til at gå ind for mig selv og læse den færdig. Den handler om en mormor, som undskylder for sine handlinger og på bedste vis vil forsøge at få skubbet sit barnebarn godt videre, efter hun ikke er der mere.

Har du et motto?

I min familie hedder vi jo Lind til efternavn, og da jeg var barn, sagde min far altid, at ”ingen kan knække en lind”, når mine søskende og jeg en sjælden gang mødte modstand. Det refererede selvfølgelig til vores efternavn, men det refererede også til, at en lind jo er solid, stærk og kan modstå modvind. I vores familie betyder det, at man aldrig er alene, men en del af fællesskabet.

Hvad glæder du dig mest til ved jul?

At være sammen og holde fri. At være sammen i fællesskabet og med venner og familie.

Hvad er det mærkeligste eller bedste, som er sket for dig i 2016?

Min søn er begyndt at skrive sms'er til mig, og det har han aldrig før gjort. Han er blevet mere meddelsom på sine sms'er. Det har nok med alderen gøre, og så har jeg været efter ham i lang tid. Der er jo ikke noget bedre end at få en sms, hvor der står ”hej mor”, når man bor i København mange dage om ugen.

Hvad ser du mest frem til i 2017?

Vores søn bliver student. Han er enebarn, og derfor er det jo en milepæl for os. Så bliver han rigtig voksen. Det skal fejres, for det betyder jo, at børnelivet er slut.

Dokumentation

Altingets julekalender

Altinget bringer hver dag indtil jul et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Socialdemokratiets Annette Lind.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Annette Lind

Generalkonsul, Flensborg, fhv. MF (S)
lærer (Nørre Nissum Seminarium 1994)

0:000:00