19. december: Julie Skovsby

JULEKALENDER: Spørger man Julie Skovsby, har hun nok altid været socialdemokrat – også inden hun vidste, hvad det betød. Det fortæller hun i dagens kalenderinterview, hvor hun også afslører, hvilken politisk modstander hun har størst respekt for.

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg tænker nogle gange, at jeg altid har været socialdemokrat, også inden jeg vidste, hvad det betød. I folkeskolen læste vi blandt andet En rabarberdreng vokser op, som er Christian Christensens barndomserindringer. Min mor blev næsten altid vred, når hun så Poul Schlüter tone frem på tv-skærmen, men hun blev heldigvis altid glad igen, når Svend Auken efterfølgende kunne sætte tingene på plads.

Jeg valgte at gå ind i politik, fordi jeg tror på, at vi i fællesskab kan gøre en forskel.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Der er mange forskellige politikere, som gør indtryk på mig og er til inspiration. Især mange kvindelige politikere har inspireret mig, men også mange organisationsfolk, som har engageret sig i politik. Jeg kommer fra Fyn, og i min kreds har Ritt Bjerregaard og Lotte Bundsgaard tidligere været valgt. Og de er to stærke kvindelige politikere.

Hvilken politiske modstander har du mest respekt for?

Pernille Skipper (EL) har jeg været i debat med flere gange og på andre måder mødt, fordi hun også er opstillet på Fyn. Hende har jeg stor respekt for, fordi hun lytter til de argumenter, man kommer med.

Er du stadig i politik om fem år?

Det er svært at sige. Jeg vil altid være et politisk engageret menneske, og jeg vil også altid være socialdemokrat. Men det er svært at sige, om jeg er folkevalgt.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?

Jeg vil pege på noget af det, som vi lavede i den tidligere regering. Der fik vi afsat ekstra midler målrettet til de helt små – til børneområdet i kommunerne. Og så synes jeg også, at børnepakken, som blev præsenteret, indeholdt nogle rigtig gode ting, men den er desværre blevet taget af bordet af den nye regering.

Det, at vi i en krisetid formåede at sende ekstra penge ud til kommunerne målrettet børnene, synes jeg, var godt.

Hvad gør du for at koble af?

Jeg kan ikke prale af, at jeg løber maraton. Min mand og jeg har to børn, så jeg er sammen med dem.

Jeg har en rigtig god fugtighedsgivende ansigtsmaske, så hvis jeg lige skal slappe af, finder jeg 20 minutter i en travl hverdag til det. Det er guld værd.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Jeg tror faktisk ikke, jeg har fået læst en bog færdig i år. Men jeg er helt vild med Rune Lykkebergs bøger. Blandt andet den, som hedder Alle har ret.

Har du en yndlings tv-serie?

Det er Matador. Helt sikkert. Jeg har ikke så meget tid til at se tv, men Matador er god.

Hvad er din bedste juletradition?

Noget af det bedste ved julen er, at selvom vi er mange i vores familier, som skal samles, så synes jeg, at det allerbedste ved julen er, at det lykkes at blive samlet alle sammen.

Har du et motto?

Jeg kan rigtig godt lide sangen Kringsat af fjender, som er en flot sang og tekst. Jeg kan særlig godt lide den passage, der hedder Gå ind i din tid.

Det minder mig altid om, hvad der er vigtigt at prioritere. Og det handler jo om at gå ind i sin tid og ikke leve i en anden tid eller i fremtiden, men lige præcis at koncentrere sig om de ting, som sker lige nu i verden og ens eget liv.

Hvad er det mærkeligste eller bedste, der er sket for dig i 2015?

Det er, at selvom jeg er opstillet i Fyns mindste kreds, så ved jeg, at jeg har en af de allerbedste kredse i hele landet. Og også nogle virkelig dygtige folk, hvor vi i fællesskab formåede, at jeg kunne beholde min plads herinde i Folketinget.

Det var en hård kamp, og det var op ad bakke, men vi gjorde det utrolig godt, og så var vi også lidt heldige.

Hvad ser du mest frem til i 2016?

Jeg kan ikke pege på noget helt specifikt, men vi har to børn på syv og 2,5 år, og der kommer jo til at ske meget i deres liv, men også i mit eget liv, som jeg glæder mig til at følge. Og herinde på Christiansborg ser jeg frem til, at der begynder at komme mere klarhed over, hvilken retning Danmark er ved at udvikle sig i, og hvad flertallet med magten egentlig gerne vil med Danmark.

Forrige artikel Her er folketingsåret i tal Her er folketingsåret i tal Næste artikel "Når jeg har ansvaret for noget, skal det være godt"