20. december: Lotte Rod

JULEKALENDER: Lotte Rod (R) ved ikke, om hun er i politik om fem år. Til gengæld tror hun fuldt og fast på, at regeringen genvinder magten ved næste folketingsvalg.

Lotte Rod har i år lagt sidste hånd på bogen om sine bedsteforældres liv.
Lotte Rod har i år lagt sidste hånd på bogen om sine bedsteforældres liv.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Simon Bohlbro

Hvorfor gik du ind i politik?

Mine forældre har altid sagt til mig, at hvis man var utilfreds med noget, så nytter det ikke noget, at man sætter sig i hjørnet og brokker sig. Man må selv gøre noget ved det. Så nu er jeg endt et sted, hvor man kan gøre noget ved tingene.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Marianne Jelved (R) står for mig som en af de mest troværdige politikere, der gør tingene på en ordentlig måde og siger det, hun mener - og brænder for det samme som mig. Nemlig at vi skal give alle børnene en succes med at lære noget nyt hver dag.

Fakta
Lotte Rod, født 10. juni 1985 i Aarhus.
Folketingsmedlem for Radikale Venstre i Sydjyllands Storkreds fra 15. september 2011.

Parlamentarisk karriere

Socialordfører og integrationsordfører fra 2014, og undervisningsordfører fra 2011.
Næstformand i Børne- og Undervisningsudvalget fra 2011.
Medlem af Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Klima-, Energi- og Bygningsudvalget, Miljøudvalget, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Udvalget for Landdistrikter og Øer fra 2011.
Medlem af Sydslesvigudvalget og Kontaktudvalget for Det Tyske Mindretal fra 2011.

Lotte Rod er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet i 2012.


Kilde: ft.dk
Lotte Rods indgang til politik gik gennem et mantra om, at hvis man var utilfreds med noget, måtte man gøre noget ved det.
Lotte Rods indgang til politik gik gennem et mantra om, at hvis man var utilfreds med noget, måtte man gøre noget ved det. Foto: Toke Kristiansen/Altinget

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?

Jeg har fået respekt for Kristian Jensen (V), som jeg har forhandlet de store skoleaftaler med, både når det gælder erhvervsuddannelserne og folkeskolen. Jeg synes, han har været meget saglig og konstruktiv.

Det bedste jeg har gjort i år er, at jeg har lagt sidste hånd på bogen om mine bedsteforældres liv. Jeg har i løbet af nogle somre interviewet mine bedsteforældre om, hvad der er sket i deres liv. Det kommer jeg til at se tilbage på som noget virkelig vigtigt.

Lotte Rod (R)
Medlem af Folketinget
Bogen
Bogen "Vilde svaner" har gjort stort indtryk på Lotte Rod. Foto: Toke Kristiansen/Altinget

Er du stadig i politik om fem år?

Det ved jeg ikke. Jeg har planer om at være på Christiansborg om fire år, men jeg ved ikke, om jeg er her om fem år. Jeg vil gerne ud og have fingrene lidt mere nede i det, vi laver. Så enten inden for pædagogik og undervisning, eller også vil jeg prøve at arbejde i en større privat virksomhed, hvor alle trækker i samme retning. Der er meget spildtid på Christiansborg, hvor folk har travlt med at ødelægge det for hinanden, så på et tidspunkt skal jeg prøve at være en del af en virksomhed, hvor alle trækker i samme retning.

Hvad gør du for at koble af?

Jeg løber. Jeg kan godt lide at lave mad og læse bøger, og i det hele taget have tidspunkter, hvor jeg ikke tænker på politik, men hvor jeg slapper af ved at lave noget helt andet.

Hvad er den bedste bog du har læst i år?

Den bog, der har gjort størst indtryk på mig, er ”Vilde svaner” af Jung Chang. Jeg blev vildt opslugt af fortællingen om, hvordan et diktatur fuldstændig kan smadre en befolkning ved at lukke skoler, brænde bøger og slå alt ihjel, hvor der opstår idéer, og hvor man tænker frit. Det var tankevækkende at læse om, hvordan et helt land kan blive smadret i løbet af en enkelt generation. Det sætter virkelig tingene i perspektiv i forhold til, hvad det er, vi kæmper for hver dag.

Har du et motto?

Jeg prøver at leve efter det, min mor har sagt. Når der er noget, man synes er forkert, så skal man gøre noget ved det.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?

Det er folkeskolereformen. Det er den, der kommer til at gøre størst forskel i forhold til at udfordre alle børn på sigt. Det er den reform, der kan få størst indflydelse. I den nye folkeskole skal vi blive endnu bedre til at udfordre alle elever dér, hvor de er, så vi får motiveret alle børn. Det er vejen til at bryde den sociale arv.

Har du en favorit tv-serie?

Lige nu er jeg ret vild med ”The Newsroom” og ”Orange is the new black”, og i denne her måned er jeg helt vild med ”Pyrus”.

Hvad er det bedste, der er sket for dig i 2014?

Det bedste jeg har gjort i år er, at jeg har lagt sidste hånd på bogen om mine bedsteforældres liv. Jeg har i løbet af nogle somre interviewet mine bedsteforældre om, hvad der er sket i deres liv. Det kommer jeg til at se tilbage på som noget virkelig vigtigt.

Hvad ser du mest frem til i 2015?

At vi genvinder regeringsmagten. Det tror jeg på, vi gør, fordi vi i valgkampen får nogle reelle politiske diskussioner, hvor oppositionen bliver nødt til at komme med konkrete løsninger i stedet for tomme løfter. Jeg tror, vælgerne vil belønne os for at have ført en ansvarlig økonomisk politik og for at have investeret så massivt i blandt andet uddannelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lotte Rod

MF (R)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2012)









0:000:00