Altinget special: Lyt til artiklen om kulturnovicen, der endte som storbyparnassets darling

PODCAST: Da Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti i 2013 blev borgmester, sendte det chokbølger gennem kulturmiljøet. Nu ser kulturlivet på politikeren med stor respekt. Kulturredaktør Peter Pagh-Schlegel læser her sin artikel op om den nu tidligere kulturborgmester i København.

I denne uges lydartikler fra Altinget kan du høre historien om Carl Christian Ebbesen, der netop er stoppet som kulturborgmester i København.

Han lagde sin tid som borgmester ud med at gøre kulturmiljøet i København nervøse, da han i sin introduktion af sig selv pointerede, at kunst og litteratur aldrig havde haft den store betydning for hans liv, samt at hans yndlingsfilm var Star Wars og Anja og Viktor-serien.

Men efter sine fire år på posten som borgmester for Københavns kultur ser miljøet tilbage på hans tid med stor respekt, hvor Ebbesen kæmpede kulturlivets sag – men på trods af dét gik Ebbesen tilbage ved det seneste kommunalvalg, og er nu ikke længere borgmester i København.

Peter Pagh-Schlegel, redaktør for Altinget: kultur, læser sin artikel op.

Abonner på podcasten via iTunes her eller Soundcloud her.

Forrige artikel Parlamentet#9: Argentinske bøffer, forbudt feta og Tjekkiets præsident Bubble Bum Parlamentet#9: Argentinske bøffer, forbudt feta og Tjekkiets præsident Bubble Bum Næste artikel Parlamentet#10: Balkan-drømme, polsk naziskandale og krav fra S om en ny traktat Parlamentet#10: Balkan-drømme, polsk naziskandale og krav fra S om en ny traktat