Anders Langballe om kulturen i ungdomspolitik: ”Der er noget sygt i den måde, det er skruet sammen på”

På Folkemødet i Allinge møder Altingets chefredaktør Jakob Nielsen den bogaktuelle Anders Langballe til en snak om politisk journalistik, beskæftigelsessystemet og ungdomspolitik. 

Kiki Qvistgaard

Den syge kultur i ungdomspolitik trækker tråde helt op til landspolitik og er én af årsagerne til Venstres deroute.

Diagnosen er leveret af TV2’s forhenværende politiske redaktør Anders Langballe på ”den første dag i mit nye Folkemøde-liv”. Sådan beskriver han det selv over for Altingets chefredaktør Jakob Nielsen, der har sat Langballe i stævne til en kort snak mellem Folkemødets debatter med udgangspunkt i Langballes meget omtalte bog ’Forfra’.

For hvor det tidligere var den politiske journalist og redaktør, der interviewede magthavere og politikere på Folkemødet, har Anders Langballe i dag forladt den politiske journalistik efter en blodprop i hjernen. Nu er det ham, der bliver interviewet. 

Anders Langballes egen fortid i Venstres Ungdom får Jakob Nielsen til at spørge, om den barske kultur i ungdomspolitik ifølge Langballe er en medvirkende årsag til, at Venstre i dag ”står så voldsomt et sted”.

Til det er svaret fra Langballe et klart ”ja”. ”Der er noget sygt i den måde, det er skruet sammen på,” siger Anders Langballe.

Systemet er en trussel
Og Anders Langballe når i løbet af den korte snak med Altingets chefredaktør også at rette en bredside mod det beskæftigelsessystem, som egentlig skulle gribe sådan nogle som ham. Mennesker, der bliver ramt af sygdom og skal hjælpes tilbage på arbejdsmarkedet på ny.

”Systemet burde hjælpe mennesker. Men jeg oplevede, at systemet var en trussel mod, at vi kunne komme tilbage,” fortæller Langballe.

Se et uddrag af interviewet med Anders Langballe i videoen i toppen af artiklen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Langballe

Fhv. særlig rådgiver, uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M)
journalist (DJH. 2004)

0:000:00