Bagmandspolitiet vil have fængselsstraf til Messerschmidt

Efter Folketinget ophævede Morten Messerschmidts immunitet, tiltales han nu reelt i Meld og Feld-sagen, hvor bagmandspolitiet går efter en fængselsstraf til både ham og hans tidligere assistent.

Placeholder image
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Bagmandspolitiet går efter fængselsstraf til både DF’s næstformand Morten Messerschmidt og hans tidligere assistent. Det viser anklageskriftet i Meld og Feld-sagen, som Altinget har fået aktindsigt i.

I slutningen af april stemte et enigt Folketing for at ophæve Messerschmidts immunitet som folkevalgt, og først efter det kunne han reelt blive tiltalt i sagen. Og det er altså sket nu, hvor SØIK – også kaldet bagmandspolitiet – har rejst tiltale.

Morten Messerschmidt tiltales for de to allerede kendte punkter om dokumentfalsk og uberettiget udbetaling af EU-midler for 98.835 kroner. Hans tidligere assistent tiltales kun for delen om dokumentfalsk.

Både tiltalepunktet om dokumentfalsk og om uberettiget udbetaling af EU-midler handler om Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Skagen i 2015.

Her skriver anklagemyndigheden, at Messerschmidts hensigt var "at opnå uberettiget udbetaling af støtte" fra EU-midler, og at han i forsøg på ikke at betale pengene tilbage, at "have gjort brug af et falsk dokument".

Morten Messerschmidt har flere gange sagt offentligt, at han er uskyldig, og bør frifindes. Blandt andet hos Altinget:

"Jeg glæder mig selvsagt ikke til at skulle for retten. For i min optik burde sagen have været løst i sidste uge. Men alt i alt går jeg fortrøstningsfuld ind til dette forhåbentligt sidste kapitel i et efterhånden meget langstrakt Meld-bekendtskab," skrev han i en kronik.

Læs også

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser