Beretning fra Minkkommissionen kommer i slutningen af juni

Minkkommissionen præciserer nu, at den forventer at løfte sløret for sin fulde undersøgelse af forløbet om aflivning af mink i ultimo juni. 

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, ankommer til sin genafhøring i Retten på Frederiksberg 1. april. Arkivfoto. 
Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, ankommer til sin genafhøring i Retten på Frederiksberg 1. april. Arkivfoto.  Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Minkkommissionens beretning er klar i slutningen af juni. 

Det oplyser Minkkommissionen i en mail til Altinget.

Hidtil har kommissionen meddelt, at den samlede undersøgelse af forløbet om aflivning af alle mink i Danmark i november 2020 ville blive lagt frem i juni, men nu præciserer Minkkommissionen altså, at tidspunktet er 'ultimo juni'.

Der er endnu ikke sat en bestemt dato, men når det sker, vil det fremgå af kommissionens hjemmeside, oplyser Minkkommissionen videre.

Minkkommissionen indledte sit arbejde 23. april 2021, og efter den oprindelige plan skulle kommissionens konklusioner være klar i april 2022. 

Men i november blev kommissionen pålagt en ekstraopgave, da Folketinget ønskede, at også Rigspolitiets actioncard skulle granskes. 

Folketinget ønskede, at det skulle ske inden for den i forvejen fastsatte tidsramme, men i december oplyste Minkkommissionens formand, Michael Kistrup, til Folketinget, at det ikke blev muligt.

Derfor søgte han udsættelse til juni.