Ellemann til landbruget: ”Man kan godt argumentere imod en CO2-afgift, men man får ikke ret. Det kommer til at ske”

I sin tale til Landbrug & Fødevarers delegeretmøde opfordrede Venstres formand bønderne til at indstille kampen mod en CO2-afgift på landbruget. Brug jeres indflydelse eller lad venstrefløjen strikke afgiften sammen alene, lød budskabet.

Hjælp os med at presse Socialdemokratiet, lød Jakob Ellemann-Jensens (V) bøn til Landbrug & Fødevarer på erhvervsorganisationens delegeretmøde onsdag i Herning.
Hjælp os med at presse Socialdemokratiet, lød Jakob Ellemann-Jensens (V) bøn til Landbrug & Fødevarer på erhvervsorganisationens delegeretmøde onsdag i Herning.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

I kan råbe og skrige så tosset, I vil, men I kommer ikke til at slippe for en CO2-afgift.

Hjælp os nu med at presse Socialdemokratiet og resten af venstrefløjen ind på en mere ansvarlig retning.

Jakob Ellemann-Jensen (V)
Partiformand

Nogenlunde sådan kan man opsummere det bemærkelsesværdige budskab, som Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen havde med i sin tale til de danske landmænd på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde onsdag.

”Man kan godt argumentere imod en CO2-afgift, men man får ikke ret. Det kommer til at ske. Det bliver virkelighed. Der er et rødt flertal i Danmark, som ønsker at indføre den,” sagde Ellemann fra talerstolen.

Landbrugets erhvervsorganisation har længe været en indædt modstander af idéen om en beskatning af erhvervets drivhusgasudledninger.

På delegeretmødet onsdag blæste formand Søren Søndergaard også igen til kamp mod klimaplanerne. I sin tale fortalte Søndergaard, at han både havde været ”rystet og vred” i valgkampen, hvor flere partier - heriblandt Venstre - udtrykte ønske om at indføre en CO2-afgift på landbruget.

”Der skal andre værktøjer til. Og fælles for dem alle er, at de kræver, at vi investerer, forsker og udvikler os ind i en grønnere fremtid,” sagde L&F-formanden.

{{toplink}}
Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

Fra Jakob Ellemann-Jensen lød budskabet dog, at landbruget hellere bør fokusere kræfterne på at påvirke processen og de forhandlinger, der venter.

0:000:00