Endnu en aftale på plads: Overenskomst lander på sundhedsområdet

FORLIG: Natten til lørdag landede en overenskomst for samtlige 133.000 ansatte i regionerne. Dermed er konflikt på sygehusområdet afværget.

Der er for alvor gået hul på bylden.

Efter en stor aftale fredag for mere end en halv million kommunalt ansatte, kunne de regionale lønmodtagere og arbejdsgivere natten til lørdag trykke hånd på en nyt forlig, så der nu er overenskomst på plads for samtlige 133.000 ansatte i regionerne.

Aftalen gælder de næste tre år og sikrer blandt andet en samlet lønstigning på 8,10 procent (læs mere om aftalen i faktaboks). Forliget er det andet på det regionale område. I onsdags indgik blandt andet FOA, HK og 3F forlig med Danske Regioner.

I nat landede aftalen for de resterende grupper.

Blandt andet for sygeplejerskerne, som udtrykker tilfredshed med aftalen.

”Jeg er glad for, at det nu er lykkedes at lave en løsning for alle. Vi har virkelig knoklet for at få det hele på plads, og nu har vi en aftale, der er god for både sygeplejersker og vores andre kolleger,” siger Grete Christensen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd, i en pressemeddelelse.

Glæde over spisepause
For Akademikerne har det været vigtigt at sikre betalt spisepause. Herfra er man tilfredse med nattens aftale, der sikrer spisepausen mod en mindre lønstigning, end hvad andre faggrupper har fået.

”Jeg er glad for, at vi fandt de nødvendige løsninger efter et vanskeligt forhandlingsforløb. Det er sammenholdet, der har skaffet os de resultater, vi står med, og det er fællesskabet, der er grunden til, at vi nu er i mål med bl.a. at få en juridisk holdbar sikring af den betalte spisepause”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, i en pressemeddelelse.

Fra arbejdsgiversiden, Danske Regioner, lyder der også glæde over at have nået en aftale.

”Jeg er meget glad for, at vi har lavet en samlet aftale, hvor vi har fået alle medarbejdergrupper på det regionale område med. Vi har hele tiden gået efter en forhandlet løsning, og det er nu lykkedes. Det glæder jeg mig over på både personalets og patienternes vegne,” siger Anders Kühnau, der er forhandlingsleder for Danske Regioner og formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, i en pressemeddelelse.

Med nattens aftale er der indgået forlig for kommunalt og regionalt ansatte. Der er stadig ikke nået en aftale for staten.

Forrige artikel Vælgerne: Pernille Skipper er trådt ud af Johannes skygge Vælgerne: Pernille Skipper er trådt ud af Johannes skygge Næste artikel Efter Kabell-sagen: Enhedslisten beskatter dobbeltløn Efter Kabell-sagen: Enhedslisten beskatter dobbeltløn