Erhvervsorganisation vil afskaffe anden pinsedag som helligdag fremfor store bededag

Selvom SMV'erne støtter regeringens forslag om at afskaffe en helligdag, så foretrækker organisationen, at valget falder på anden pinsedag i stedet for store bededag. "Hvis vi flytter det til anden pinsedag, så vil det ikke være en kæp i hjulet på oplevelseserhvervene, som er hårdt presset efter corona," siger topchefen.

Jakob Brandt, administrerende direktør i SMVdanmark, tvivler på, at regeringen vil lytte særligt meget til ideen om at afskaffe anden pinsedag som helligdag i stedet for store bededag.<br>
Jakob Brandt, administrerende direktør i SMVdanmark, tvivler på, at regeringen vil lytte særligt meget til ideen om at afskaffe anden pinsedag som helligdag i stedet for store bededag.
Foto: Pressefoto: SMVdanmark
Christoffer Lund-Hansen

SMVdanmark står bag regeringens forslag om at afskaffe en helligdag for at øge arbejdsudbuddet. 

Men erhvervsorganisationen foretrækker, at regeringen afskaffer anden pinsedag som helligdag i stedet for store bededag. 

Det fortæller SMV-bossen Jakob Brandt til Altinget.

"Vi bakker op om forslaget med at fjerne en helligdag, men vi ser hellere, at det bliver anden pinsedag i stedet for store bededag, fordi der ligger mange arrangementer og aktiviteter på eventområdet på store bededag," siger han. 

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

SMVdanmark uddyber forslaget i et høringssvar til regeringens lovforslag om at afskaffe store bededag som helligdag.

Her argumenterer organisationen blandt andet med, at der finder der flere store arrangementer sted i store bededags-weekenden, og en afskaffelse af store bededag som fridag vil fjerne en stor del af grundlaget for disse aktiviteter, lyder det.

Vi bakker op om forslaget med at fjerne en helligdag, men vi ser hellere, at det bliver anden pinsedag i stedet for store bededag, fordi der ligger mange arrangementer og aktiviteter på eventområdet på store bededag.

Jakob Brandt
Topchef i SMVdanmark

"Det største event er Døllefjelde-Musse Marked med 30.000 daglige gæster, men der er også konfirmationer og andet, hvor teltudlejere, serviceudlejere og musikbranchen har en del omsætning, som ikke ligger i pinsen på samme måde," siger Jakob Brandt og tilføjer: 

0:000:00