Midt i skilsmissen fra Dansk Folkeparti blev hunden Karina Adsbøls redningskrans

Blot få uger før Karina Adsbøl sammen med fire andre partimedlemmer lavede et dramatisk exit fra Dansk Folkeparti, kom hunden Kenzo ind i hendes liv. Den endte med at blive den trofaste ven, som hun trængte til i en svær tid i dansk politik. Læs første del af Altingets sommerserie her. 

Karina Adsbøl, som i dag er løsgænger, fik schæferhunden Kenzo, få uger inden hun forlod Dansk Folkeparti sammen med fire andre medlemmer.
Karina Adsbøl, som i dag er løsgænger, fik schæferhunden Kenzo, få uger inden hun forlod Dansk Folkeparti sammen med fire andre medlemmer.
Marie Møller Munksgaard

Dagene var lange og svære for Karina Adsbøl (UFG) i slutningen af februar.

Hun stod nemlig overfor en stor beslutning i sin politiske karriere:

Skulle hun blive i det parti, som hun havde været medlem af i mere end ti år, eller skulle hun smide yderligere brænde på bålet og forlade Dansk Folkeparti?

Mens problemerne i partiet voksede sig større og større, var der heldigvis én, der gav Karina Adsbøl det afbræk, hun trængte til.

Hendes hund, Kenzo.

Hunden kom ind i hendes liv, blot få uger før hun endeligt besluttede sig for at meddele sin afgang fra Dansk Folkeparti sammen med fire andre medlemmer.

"Det havde rigtig stor betydning for mig at have Kenzo. Han hjalp mig nemlig med at flytte fokus væk fra alle problemerne, når jeg kom hjem fra arbejde," siger hun.

Sommerserie: Hundetinget

"Hvis du vil have en ven i politik, så få en hund".

Sådan lyder det berømte ordsprog, som mange af os før har hørt. Og noget kan tyde på, at flere danske folketingspolitikere har taget det råd til sig. 

For når der ikke er mange venner at finde på Christiansborg, kan man altid regne med menneskets mest trofaste ven: Hunden. 

Altinget tager hen over sommeren fat i en række folketingspolitikere, der har et helt særligt forhold til deres hund – og som har hjulpet dem igennem helt særlige tider i deres politiske virke. 

Da den erfarne politiker bliver spurgt, om ordsproget, "hvis du vil have en ven i politik, så få en hund" er sandt, griner hun først lidt. Men alligevel lyder svaret:

"Det er nok egentlig en meget god måde at sige det på. Alt er ikke ligefrem rosenrødt i politik".

Hjælper i de svære tider

Altinget tager hen over sommeren fat i en række folketingspolitikere, der har et helt særligt forhold til deres hund – og som har hjulpet dem igennem helt særlige tider i deres politiske virke.

For Karina Adsbøl var det helt naturligt at få en hund, da hun allerede fra barnsben af havde oplevet, hvor stor en glæde, det giver.

“Du får ikke nogen bedre velkomst. Og når man sommetider føler, at det hele går imod en, så kan hunden vende det på et splitsekund. Det giver bare noget i en stressende hverdag, at jeg kan tage hundesnoren på og gå en lang tur med min hund.”

De lange gåture med hunden har også gjort en forskel for Karina Adsbøls arbejdsliv, som ellers kan være meget hektisk.

“Tit kommer jeg hjem og er så træt, at jeg mest har lyst til at ligge på sofaen. Men nu står Kenzo og venter på, at vi skal ud og lege. Og det er godt at komme ud og få tankerne over på noget andet".

Hvilken betydning har din hund for dig?

"Den skaber utroligt meget glæde. Især med alt det, der er sket på det seneste. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det har været en svær tid. Jeg har skullet træffe nogle svære beslutninger, og det er heller ikke nogen hemmelighed, at politik sommetider kan være meget ensomt".

Foto: Karina Adsbøl

Mere trofast end andre på Christiansborg

Alligevel har Karina Adsbøl tiltro til, at man godt kan finde gode venskaber på Christiansborg.

“Men jeg tror også, at man altid er lidt på vagt. Og en hund er meget mere trofast end nogen anden ven kan være på Christiansborg, når alt kommer til alt".

Derfor havde Kenzo også stor betydning for Karina Adsbøl i tiden omkring, at hun besluttede sig for at melde sig ud af Dansk Folkeparti efter ti år som folketingsmedlem for partiet.

"Det gav mig mulighed for at gå op i noget andet. Jeg kunne skubbe alle problemerne i baggrunden og koncentrere mig om min hund i stedet for. Det var rigtig dejligt".

Hvad havde det betydet for din politiske karriere, hvis ikke du havde haft en hund?

"Jeg havde nok overlevet. Men det er helt sikkert et kæmpe plus. For det er givende på en helt speciel måde at have en hund, når man er i politik.”

Blå bog: Karina Adsbøl

Født: 28. november 1976.

Uddannelse: 

  • Advokatsekretær, 2015.
  • Social- og sundhedsassistent, 2005.
  • Social- og sundhedshjælper, 2000.

Politiske karriere:

  • Folketingsmedlem uden for folketingsgrupperne fra februar 2022.
  • Næstformand for Social- og Ældreudvalget fra 2019.
  • Socialordfører fra 2019 til 2022.
  • Ældreordfører fra 2019 til 2022.
  • Formand for ligestillingsudvalget fra 2015 til 2019.
  • Ligestillingsordfører fra 2015 til 2020.
  • Boligordfører fra 2011 til 2015.
  • Handicapordfører fra 2011 til 2022.
  • Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti fra 2011 til 2022.

 


Kilde: ft.dk

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karina Adsbøl

MF (DD), 4. næstformand, Folketingets Præsidium
social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Fredericia 2005), social sundhedshjælper

0:000:00