Om  
Mads Korsholm
Morten Messerschmidt
Alex Vanopslagh

Fyret LA-kampagnechef rykker til DF: Han passer perfekt ind i måden, vi gerne vil arbejde på

Kun en uge efter han blev fyret som kampagnechef i Liberal Alliance, har Dansk Folkeparti ansat Mads Korsholm i en nyoprettet stilling som kampagnechef. 

30-årige Mads Korsholm blev hentet ind som kampagnechef i Liberal Alliance i 2021. I sidste uge blev han fyret. Nu har Dansk Folkeparti ansat ham i en nyoprettet stilling.
30-årige Mads Korsholm blev hentet ind som kampagnechef i Liberal Alliance i 2021. I sidste uge blev han fyret. Nu har Dansk Folkeparti ansat ham i en nyoprettet stilling.Foto: Christian Falck Wolff/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

For præcis en uge siden stak Liberal Alliance en fyreseddel i hånden på kampagnechef Mads Korsholm.

Der gik imidlertid ikke mange dage, før et andet parti slog kløerne i manden, som flere har beskrevet som en af hovedarkitekterne bag Liberal Alliances store vælgerfremgang de seneste par år. 

Han er nemlig blevet ansat i en nyoprettet stilling som kampagnechef i Dansk Folkeparti. 

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse sendt til Altinget.

Jeg har haft en rigtig god snak med Mads, og han ser lige så optimistisk på DF's fremtid, som vi selv gør

Morten Messerschmidt (DF)
Partiformand

Her fortæller Mads Korsholm, at han glæder sig til at starte i det nye job, og at han særligt ser frem til at samarbejde tæt med partiformand Morten Messerschmidt.

"Jeg har fulgt partiets kommunikative udvikling gennem det seneste års tid og har været imponeret over de legende og nytænkende takter," udtaler han i pressemeddelelsen og fortsætter:

"De seneste 15 år har budt på to borgerlige stortalenter i dansk politik. Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde for Alex Vanopslagh i knapt tre år. Nu får jeg lov til at arbejde for det andet."

"Chokeret" over fyring

Det kom ganske uventet for de fleste, da Liberal Alliance for en uge siden bekræftede, at partiet havde afskediget sin kampagnechef.

I et opslag på LinkedIn beskrev Mads Korsholm selv, at han var "en smule chokeret" over fyringen, og at han var "ærgerlig" over forløbet, som ifølge ham havde været "langt mere dramatisk, end det behøvede".

Læs også

Her afviste han samtidig en række spekulationer om fyringsforløbet.

"Jeg vil gerne understrege – for at lukke alle disse spekulationer ned – at det intet overhovedet har at gøre med hverken metoo, at jeg skulle have taget af kassen eller noget tredje odiøst. Samarbejdet fungerede ikke og har ikke gjort det i nogle måneder, og sådan er det bare nogle gange," skrev han i opslaget.

Messerschmidt: Passer perfekt ind

I Dansk Folkeparti glæder formand Morten Messerschmidt sig over ansættelsen af Alex Vanopslaghs tidligere LA-kampagnestrateg. 

"Mads har vist en helt særlig evne til at få politiske budskaber ud over rampen. Med humor og skarpe budskaber har han gang på gang formået at skabe stor opmærksomhed med sine kampagner," udtaler han i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Det passer perfekt ind i måden, vi gerne vil arbejde på i Dansk Folkeparti. Jeg har haft en rigtig god snak med Mads, han ser lige så optimistisk på DF's fremtid, som vi selv gør, og derfor har jeg store forventninger til vores kommende samarbejde."

Læs også

DF-formanden fortæller også, at partiet det seneste år har styrket sin kommunikation markant, herunder på de sociale medier:

"Vi når i dag meget længere ud med vores budskaber, end vi gjorde for bare et år siden. Det arbejde vil blive intensiveret i den kommende tid, og det vil Mads Korsholm kunne bidrage til sammen med vores øvrige, dedikerede medarbejdere."

Lægger ud med barselsorlov

I sit LinkedIn-opslag fredag fortalte Mads Korsholm, at han var blevet fyret fra Liberal Alliance, tre uger inden han skulle være gået på en planlagt barselsorlov.

Den har Dansk Folkeparti nu givet ham mulighed for at holde alligevel, og derfor tager han først for alvor hul på arbejdet i den nye stilling til sommer.

Mads Korsholm er 30 år gammel og blev hentet ind som kampagnechef i Liberal Alliance i 2021. Her kom han fra en stilling i borgerlige-liberale tænketank Cepos.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Korsholm

Kampagnechef, Dansk Folkeparti, stifter, dkpolmemes
studentereksamen (Ringkjøbing Gymnasium)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

0:000:00