Om  
Benedikte Kiær
Per Tærsbøl

Helsingør-borgmester vil i regionsrådet

Tidligere socialminister og nuværende Helsingør-borgmester Benedikte Kiær stiller op til regionsrådet for at afløse Per Tærsbøl. Hun er samtidig på genvalg til borgmesterposten til valget i november.

Benedikte Kiær vil både være borgmester i Helsingør og en del af af Hovedstadens Regionsråd.
Benedikte Kiær vil både være borgmester i Helsingør og en del af af Hovedstadens Regionsråd.Foto: Phillip Davali/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Benedikte Kiær (K), der er borgmester i Helsingør, vil i Hovedstadens Regionsråd.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Til avisen gør borgmesteren det klart, at opstillingen til regionsrådet ikke betyder, at hun vil træde tilbage fra borgmesterposten – Benedikte Kiær går efter begge poster.

Ifølge Benedikte Kiær har hun truffet beslutningen, efter det 81-årige konservative regionsrådsmedlem – og også tidligere Helsingør-borgmester – Per Tærsbøl meddelte, at han trækker sit kandidatur til efterårets valg. Det skaber ifølge Benedikte Kiær et tomrum, som hun vil udfylde.

”Det efterlader os i Helsingør i en svær situation. Vi er den største kommune i Nordsjælland, vi står med et sundhedshus til 430 millioner kroner, der snart er færdigt, og vi har en række udfordringer i forhold til samarbejdet med hospitalerne. Når Per ikke stiller op, så ser det meget sort ud. Men efter at have talt meget med ham og drøftet det med baglandet, er min beslutning at stille op for at sikre, at Helsingør bliver hørt højt og tydeligt i regionsrådet,” siger Benedikte Kiær til Helsingør Dagblad.

Det er ikke første gang, 51-årige Benedikte Kiær søger opstilling i Hovedstadens Regionsråd. I 2006 blev den konservative politiker valgt ind i regionsrådet, hvor hun sad til 2010. I 2009 begyndte hendes kommunale karriere, og hun blev valgt ind i Helsingør Byråd.

Benedikte Kiær var socialminister i 2010 og 2011 og har været sundheds-, miljø- og boligordfører samt politisk ordfører for Konservative mellem 2011 og 2013, hvor hun sad i Folketinget. Benedikte Kiær har været borgmester i Helsingør siden 2014.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benedikte Kiær

Borgmester (K), Helsingør Kommune, regionsrådsmedlem (K), Region Hovedstaden
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2001)

Per Tærsbøl

Fhv. MF, byrådsmedlem (K), Helsingør Kommune, borgmester, Helsingør Kommune, regionsrådsmedlem, Region Hovedstaden
isenkræmmer (1960), løjtnant af reserven (1963)

0:000:00