Hvem stemmer på SF? Her er partiets kernevælger

VÆLGERPROFIL: Er det primært mænd eller kvinder, der sætter kryds ved SF? Og hvilken uddannelsesbaggrund er mest udbredt blandt partiets vælgere? Dyk ned i partiets vælgerprofil lige her.

Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Lørdag og søndag er SF’s medlemmer samlet til partiets årlige landsmøde, som finder sted i Kolding.

Landsmødet bliver et afsæt for partiet, inden det skal ud og kapre vælgere til det kommende folketingsvalg. Men hvem er der størst sandsynlighed for, at partiet vil have held med at tiltrække?

Det vil formentlig være en kvinde, som er over 60 år og har en videregående uddannelse bag sig. Derudover er en SF-vælger sandsynligvis enten pensionist eller ansat i en lavere funktionærstilling.

Det viser en analyse af partiernes vælgerprofiler, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Bliv klogere på SF’s vælgerprofil i grafen nedenfor.

Dokumentation

Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Den er baseret på i alt 9.782 gallupinterview, som er indsamlet fra 1/12-18 til 28/2-19. Den er justeret for døde og nye vælgere og vægtet mod Altingets snit af februars meningsmålinger.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen professor Kasper Møller Hansen for Altinget.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00