Om  
Jens Rohde

Jens Rohde er tilbage hos Venstre

Tidligere folketingsmedlem og europaparlamentariker Jens Rohde har igen meldt sig ind i Venstre. Siden han meldte sig ud af partiet i 2015, har han været medlem af Radikale og Kristendemokraterne.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Simon Engell Kjøller

Tidligere folketingsmedlem Jens Rohde har igen meldt sig ind i Venstre otte år efter, at han meldte sig ud af partiet.

Det skriver Viborg Folkeblad.

Rohde fortæller, at han igen kan se sig selv i Venstre nu, hvor "det ikke længere handler om at spise udlændinge til morgenmad," som han forklarer til avisen.

Rohde var folketingsmedlem for Venstre fra 1998 til 2007, hvor han blandt andet var politisk ordfører for partiet. Siden førte den politiske karriere ham til Bruxelles, hvor han fra 2009 til 2019 var medlem af Europa-Parlamentet. I 2015 valgte han at forlade Venstre og blev i stedet radikal.

Ved folketingsvalget i 2019 blev Rohde valgt for Radikale. Efter fem år valgte Rohde i januar 2021 at forlade Radikale, og få måneder senere meldte han sig under fanerne hos Kristendemokraterne.

Efter at have været repræsenteret i Folketinget for første gang i en årrække mistede Kristendemokraterne dog sit ene mandat igen, da Jens Rohde i august 2022 meddelte, at han ikke længere ønskede at repræsentere partiet.

Nu er han tilbage i partiet, hvor det hele startede.

"Det er altså noget tid siden, jeg meldte mig ind. Det var i januar på Anders Foghs 70 års fødselsdag," siger Jens Rohde til Viborg Folkeblad.

1. marts tiltrådte han desuden stillingen som direktør for Det Europæiske Folkemøde i Mariagerfjord Kommune.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Rohde

Fhv. MF
student (Viborg Katedralskole 1989)

0:000:00