Julekalender: Dohrmann ser ikke modstandere, kun samarbejdspartnere

16. DECEMBER: Medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, Jørn Dohrmann, holder både dansk og schweizisk jul, og så har han ikke nogen politiske modstandere, men kun samarbejdspartnere. 

Hvilken politisk modstander i EU-regi har du mest respekt for? 
Jeg har respekt for alle mine kollegaer. Og jeg betragter dem ikke som modstandere, men som samarbejdspartnere. For det, det gælder om i EU, er, at vi får lavet de bedst mulige love både for alle borgere i hele EU og dem, der samarbejder med os. 

Hvad er det bedste ved at arbejde med EU-politik? 
At det er internationalt og går på tværs af grænserne. Det er ikke ligesom de hjemlige folketingspolitikere, hvor det bare gælder om at komme i avisen hurtigst muligt med hurtige statements. I EU synes jeg, det gælder om at få mere gennemarbejdede sager på bordet.

Hvordan fejrer du jul? 
Med gås, flæskesteg, risalamande og kirke. En rigtig familiedag.

Har du taget nogen traditioner til dig fra andre steder i Europa? 
Min kone er fra Schweiz, de spiser ikke gås, men får mere skinke. Så den ene dag tager vi en dansk jul og den anden en schweizisk. 

Hvad kan andre europæer lære af danskerne?
At vi har noget hygge. Vi nyder dagene og hinanden. Jeg tror, det er vigtigt, at man generelt set slapper lidt af. At det hele ikke går op i arbejde og stress. Og prestige med, at man skal vise, hvad man har fået i julegave.

Hvad kan vi lære af andre europæere?
Vi kan lære, at man kan have nogle flere fritidsinteresser i juledagene. Tage ud at stå på ski. Tage nogle lange ture ud i naturen. Det  behøver ikke være hjemme i Danmark, men måske nogle bjergområder.

Forrige artikel Red Barnet-formand om fyret general: Red Barnet-formand om fyret general: "Han har været ualmindeligt blind" Næste artikel Samuelsen trodser Løkkes anbefaling af EU-kontrol med danske banker Samuelsen trodser Løkkes anbefaling af EU-kontrol med danske banker