Nye tal: Premier League overhaler Superligaen og scorer flest danske tv-millioner

Værdien af Premier Leagues tv-aftale i Danmark bliver i 2022 for første gang større end 3F Superligaens tilsvarende aftale. Det viser interne beregninger fra Divisionsforeningen. "Det illustrerer pointen om, at vi ikke har lige vilkår på samme marked som vores multinationale konkurrenter," lyder det.

Liverpool FC-manager Jürgen Klopp fejrer sejren på udebane over Arsenal i Premier League 16. marts. For en sjælden gangs skyld valgte NENT, der både har rettighederne til Premier League og Champions League i Danmark, at vise kampen på hovedkanalen 3+, mens Champions League-kampene samme aften blev flyttet til sekundære kanaler. I 2022 bliver Premier League blevet den mest værdifulde sportsrettighed i Danmark. 
Liverpool FC-manager Jürgen Klopp fejrer sejren på udebane over Arsenal i Premier League 16. marts. For en sjælden gangs skyld valgte NENT, der både har rettighederne til Premier League og Champions League i Danmark, at vise kampen på hovedkanalen 3+, mens Champions League-kampene samme aften blev flyttet til sekundære kanaler. I 2022 bliver Premier League blevet den mest værdifulde sportsrettighed i Danmark. Foto: Paul Childs/Reuters/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Den gennemsnitlige værdi af Premier Leagues tv-aftale i Danmark overhaler for første gang værdien af 3F Superligaens aftale. 

Dermed indtager Premier League-rettighederne også pladsen som den største fodboldrettighed på det danske marked.

Det viser Divisionsforeningens beregninger, som Altinget har set.

Her fremgår det, at den årlige værdi af 3F Superligaens tv-rettigheder i Danmark er på 447 millioner kroner, mens den gennemsnitlige værdi af Premier Leagues nye seksårige aftale i Danmark med NENT ligger i omegnen af 600 millioner kroner.

Det bekræfter en uheldig tendens, ifølge Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

"Det er jo mere end noget andet en illustration af problemstillingen. 2022 er indtil nu det år, hvor vi har det højeste tilskuergennemsnit i 3F Superligaen. Det vil sige, at vi kigger på den største interesse for 3F Superligaen nogensinde, samtidigt med at vi bliver passeret i rettighedsbetalingerne af en af vores multinationale konkurrenter," siger han. 

Ifølge ham viser det, at den række af tilsagn, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har underlagt 3F Superliga-rettighederne, diskriminerer ligaen sammenlignet med de internationale fodboldligaer, der ikke er reguleret på samme måde på det danske marked.

"Det illustrerer pointen om, at vi ikke har lige vilkår på samme marked som vores multinationale konkurrenter," siger Claus Thomsen. 

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024