Korankrise får politiet til at indføre grænsekontrol

Øget international fokus på Danmark får nu politiet til at styrke sikkerheden ved de danske grænser.  

Arkivfoto. Den skærpede grænsekontrol fortsætter til og med 10. august 2023.
Arkivfoto. Den skærpede grænsekontrol fortsætter til og med 10. august 2023.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Frida Flinch

Det er ikke hver dag, at en tur til grænsen for at købe billig sodavand og koranafbrændinger hænger sammen, men det kan blive virkeligheden de kommende dage.  

Grænsekontrollen bliver nemlig skærpet ved de danske grænser.  

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.  

Læs også

Det betyder rent praktisk, at man vil kunne opleve stikprøvevis grænsekontrol, hvis man kører over grænsen fra Sverige eller Tyskland. Politiet oplyser derudover til et pressemøde den 4. august klokken 13.00, at der vil blive genindført fast bemanding ved den dansk-tyske grænse de kommende dage.  

Den seneste uges internationale fokus på koranafbrændinger i Danmark førte tidligere på ugen til, at Center for Terroranalyse, der hører ind under Politiets Efterretningstjeneste (PET), skærpede Danmarks terrorniveau. Derfor finder Rigspolitiet det nu nødvendigt at øge fokus på, hvem der rejser ind i Danmark.  

I Sverige blev der 1. august fremlagt en lignende løsning fra den svenske regering for at øge landets sikkerhed. Regeringen ønsker en yderligere grænsekontrol ved de indre grænser I Sverige.  

Regeringen tager situationen ”meget alvorligt”, fortæller justitsminister Peter Hummelgaard (S).          

“For mig at se understreger den skærpede grænseindsats hele sagens alvor. Regeringen og myndighederne følger udviklingen meget tæt,” siger han i pressemeddelelsen. 

Den skærpede grænsekontrol fortsætter til og med 10. august 2023. Justitsministeren vil ikke udelukke, at den skærpede kontrol kan blive forlænget, fortæller han ifølge DR til Ritzau.  

Sommerens mange koranafbrændinger har udløst en international krise, hvor en række muslimske lande har langet hårdt ud efter Danmark. 

Som modsvar har regeringen besluttet at finde en måde at forbyde folk at sætte ild til koraner foran ambassader. Det har udløst stor debat. 

Du kan læse, hvad Folketingets partier mener om forslaget, her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Hummelgaard

Justitsminister, MF (S)
cand.jur. (Københavns Uni. 2012)

Ulf Kristersson

Statsminister, Sverige, medlem (M), Sveriges Riksdag, partileder, Moderaterna
civiløkonom (Uppsala Uni. 1988)

0:000:00