LA-kirkeordfører opfordrer unge til at bruge kirken mere: "En præst kan være mindst lige så god som en psykolog"

Flere unge, som går igennem svære perioder i livet, bør opsøge præster, mener LA's Katrine Daugaard. Som kirkeordfører vil hun undgå at lovgive for meget om kirken, men når det kommer til de seneste krænkelsessager i kirken, kan det måske være nødvendigt, lyder det.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Folkekirken bør være en central medspiller i at afhjælpe problemet med mistrivsel blandt danske unge.

Det mener Katrine Daugaard, Liberal Alliances nyvalgte kirkeordfører.

Et af problemerne er ifølge Katrine Daugaard, at børn i dag ikke kommer lige så meget i andre hjem som før i tiden, fordi de i stedet mødes med deres kammerater online.

Det betyder, at børnene ikke har meget kontakt med andre voksne end deres forældre – og det kunne præster hjælpe med at ændre, mener LA-ordføreren. Alle kan nemlig henvende sig til en præst for at få en gratis sjælesorgssamtale - uanset om ens problemer er store eller små.

"Når man nu ved, at der er lang ventetid på psykologer, er det vigtigt, at unge mennesker bliver opmærksom på, at man har den mulighed," siger hun.

Mød ordførerne

I en artikelserie interviewer Altinget Etik og Tro de nye kirkeordførere.

Hvad er deres største kirkepolitiske mærkesager? Deres eget forhold til kirken? Og hvordan bør forholdet mellem kirke og stat optimalt set være?

Alt det og meget mere svarer ordførerne på. Læs de andre ordførerinterviews her.

Hun understreger, at samtaler med præster også er et godt alternativ til nogle af de dyre løsninger, som venstrefløjen ofte fremturer med.

"SF taler eksempelvis meget om, at alle skal have gratis psykologhjælp. Men i kirken er der en fantastisk mulighed for at tage sjælesorgssamtaler hos en præst," siger Katrine Daugaard og tilføjer:

"Det ville i mange tilfælde være langt bedre, fordi meget af den mistrivsel, der er, handler om helt almindelige hverdagsagtige ting, hvor vi alle sammen oplever svære perioder af livet. Her vil jeg mene, at en præst kan være mindst lige så god som en psykolog."

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00