Søren Espersen har sat sig for bordenden i Kirkeudvalget. Derfra vil han blande sig så lidt som muligt i kirkens anliggender

For første gang i sin politiske karriere skal Søren Espersen nu arbejde med kirkepolitik – og har ovenikøbet sat sig i formandsstolen i Kirkeudvalget. Det er vigtigt for ham at give folkekirken trygge rammer - uden at blande sig for meget, som han anklager regeringen for at gøre med afskaffelsen af store bededag.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Danmarksdemokraternes Søren Espersen kan ikke huske, hvem der har sagt det, men han er enig i udsagnet:

De bedste kirkeministre, Danmark har haft, er dem, man ikke har lagt mærke til.

Samme tilgang vil den nyudnævnte formand for Kirkeudvalget føre med ind i sit parlamentariske arbejde.

"Jeg tror, at der gælder det samme i forhold til Folketinget og vores udvalgsarbejde," siger Søren Espersen og uddyber om sine arbejdsopgaver:

"Vi skal skabe nogle trygge rammer, så de enkelte menigheder kan få en tryg tilværelse, og økonomien er i orden. Det vil jeg i høj grad medvirke til."

Også når det kommer til sager om dårligt arbejdsmiljø og krænkelser, vil Søren Espersen helst undgå at skulle udstikke strikse retningslinjer fra Christiansborg.

"Man skal i højere grad være opmærksom på de her ting, men det er ikke noget, vi skal lovgive om. Der er ingen, der synes om det, der er foregået, men det er op til hver arbejdsplads at fremsætte nogle ordninger, så folk ikke bliver forulempet eller generet," siger han.

Mød kirkeordførerne

I en artikelserie interviewer Altinget Etik og Tro de nye kirkeordførere.

Hvad er deres største kirkepolitiske mærkesager? Deres eget forhold til kirken? Og hvordan bør forholdet mellem kirke og stat optimalt set være?

Alt det og meget mere svarer ordførerne på. Læs de andre ordførerinterviews her.

Selvom Søren Espersen er en erfaren politiker, er det nyt for ham at arbejde med kirkepolitik. Den tidligere DF'er har nemlig hovedsageligt arbejdet med forsvars- og sikkerhedspolitik.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00