Pia Olsen Dyhr langede ud efter regeringens naturpolitik i sin partiledertale: Danmark er "naturens Stein Bagger"

I Danmark er vi ikke dukse, vi skraber bunden i at beskytte naturen i EU, lød det fra af SF-formanden, Pia Olsen Dyhr, fra Hovedscenen på Folkemødet. Se tre markante citater her.

Birk Sebastian Kotkas

SF's formand Pia Olsen Dyhr fokuserede på naturen i sin tale fredag aften fra Hovedscenen i Allinge, der var dagens sidste i rækken af partiledertaler.

"Kære venner, i Danmark er vi ikke dukse. Vi skraber bunden i at beskytte naturen i EU. Vi er faktisk en naturens Stein Bagger. Vi taler om tigeren og næsehornet, der bliver udryddet, men vi ser ikke det økologiske kollaps lige for vores egne fødder," lød det blandt andet.

Vi har et unikt grønt momentum lige nu. Nu skal vi binde denne her og kommende regeringer til den grønne mast.

Pia Olsen Dyhr (SF)
Formand

Pia Olsen Dyhr lagde ikke skjul på, at regeringen skal gøre mere for natur og biodiversitet i Danmark.

Hun opfordrede blandt andet "det grønne flertal" i Folketinget til at gå sammen om at lave naturens lov, der ligesom klimaloven skal forpligte fremtidige regeringer til at levere på den grønne dagsorden.

"Lad os i fællesskab sige stop for den katastrofekurs, vi er på. Det er som om, at alvoren ikke er sivet ind i Miljøministeriet og slet ikke i Landbrugsministeriet – ej jeg mener selvfølgelig Fødevareministeriet. Og jo, jo, der er masser af fine ord om, hvor dejlig naturen er, men det ender lidt ligesom en arbejdsdag i den lokale forening: 60 trykker ”ja” til at deltage på Facebook, og 5 dukker op," sagde Pia Olsen Dyhr.

Partilederen udtrykte også et ønske om, at situationen efter coronapandiemien kan udnyttes til, at rykke hurtigere i forhold til naturen:

"Har I tænkt over, hvad I gjorde, da pandemien ramte? Vi søgte ud i naturen. Vi genopdagede naturen, derfor har vi et unikt grønt momentum lige nu. Det er derfor nu, vi skal i gang. Nu skal vi binde denne her og kommende regeringer til den grønne mast."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Olsen Dyhr

Partiformand (SF), MF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024