Lockout-varsel: Knap ni ud af ti ansatte i skoler og dagtilbud vil blive ramt

OK18: KL har nu sendt de konkrete lockoutvarsler ud. I alt 250.000 ansatte vil blive omfattet af en eventuel lockout. Fire områder bliver holdt fri, mens især skoler og dagtilbud vil blive hårdt ramt.

86 procent af de ansatte ved daginstitutioner eller inden for undervisning bliver ramt af en eventuel lockout, oplyser KL. "Når vi varsler lockout, er det, fordi vi er nødt til at reagere på lønmodtagerorganisationernes strejkevarsler – som vil ramme hårdt de steder, de er varslet – og for at lægge maksimalt pres på forhandlerne for at finde en løsning," siger kommunernes chefforhandler ved overenskomstforhandlingerne, Michael Ziegler (K).
86 procent af de ansatte ved daginstitutioner eller inden for undervisning bliver ramt af en eventuel lockout, oplyser KL. "Når vi varsler lockout, er det, fordi vi er nødt til at reagere på lønmodtagerorganisationernes strejkevarsler – som vil ramme hårdt de steder, de er varslet – og for at lægge maksimalt pres på forhandlerne for at finde en løsning," siger kommunernes chefforhandler ved overenskomstforhandlingerne, Michael Ziegler (K).Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Mandag eftermiddag har KL sendt varsler om lockout ud til de faglige organisationer.

Næsten alle ansatte på ældre-, social-, sundheds- og handicapområdet vil blive holdt fri af en eventuel lockout. Til gengæld vil 86 procent af de ansatte på dagtilbuds- og undervisningsområdet blive omfattet.

Det oplyser KL i en pressemeddelelse.

Dermed effektuerer Kommunernes Landsforening den beslutning, som bestyrelsen traf onsdag. Meldingen kom, efter at lønmodtagernes organisationer havde varslet strejke fra 4. april, hvis der ikke lander et forlig om overenskomsterne inden da.

I alt er cirka 250.000 kommunalt ansatte omfattet af lockoutvarslerne.

Se fordelingen på KL's egen grafik nedenfor.

"KL's bestyrelse er meget optaget af, at vi ikke lockouter ansatte, der arbejder med svage og sårbare borgere. Lockouten vil derfor ikke ramme for eksempel plejen af de ældre, hjælp til handicappede og psykisk syge eller undervisning og pasning af børn med særlige vanskeligheder," siger Steen Christiansen (S), næstformand i KL's Løn- og Personaleudvalg, i pressemeddelelsen.

Kommunernes chefforhandler, Michael Ziegler (K), siger, at KL nu vil hjælpe kommunerne med at føre konfliktvarslerne ud i livet, og at man "snarest" vil tage initiativ til at forhandle rammeaftaler for nødberedskaber, hvor det er nødvendigt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Ziegler

Borgmester (K), Høje Taastrup Kommune, næstformand, Konservative, formand, KL’s Løn- og Personaleudvalg
cand.polyt. (DTH 1992)

Steen Christiansen

Borgmester (S), Albertslund Kommune
lærer (Blaagaard Statsseminarium)









0:000:00